• December 9, 2023

Da li znate koji je to najrealniji ljubavni film? – WANNABE MAGAZINE

Iako kad gledamo filmove baš i ne očekujemo nešto realno, iznerviramo se kada on prevaziđe čak i najnerealnija očekivanja, obeća svima srećan kraj i da lažnu nadu u bolje sutra. Sutra će možda biti bolje, ali film nas nije naučio kako da preguramo ovo preteško danas. Složićete se verovatno sa mnom da su za takvu vrstu podrške možda zadužene knjige, ali činjenica je da teško možemo da oprostimo filmovima koji nam vređaju (emotivnu) inteligenciju, što su nam ukrali 2 sata života.

Zato se stalno okrećemo trilerima, misterijama, akcijama i hororima, jer ukoliko se odlučimo za ljubavnu dramu, ili nedajbože komediju, sigurno ćemo se razočarati. E, pa mi smo pronašli onaj film koji je jedan u milion – ljubavnu dramu sa toliko duhovitim scenarijom koja se koketno igra sa granicama komedije, urađenu u američkoj produkciji, ali nema ni zrno patetike. Ovaj film prikazuje ljubav u svoj njenoj nesavršenosti, ne krije od nas da postoji bol i u najsrećnijim vezama i  pokazuje nam da se srećan kraj ne dobija nezasluženo. Da li je ljubav zaista i uvek dovoljna, otkrijte u filmu Comet.

Comet (2014)

Pre svega, moja obaveza kao nekog ko vas uvodi u svet meteorskih kiša je da vas upozorim na posledice koje ovaj film može da izazove. Određeni delovi i dijalozi u filmu mogu da vam izazovu gotovo fizičku bol, ali kao što i komete možemo da vidimo samo noću, tako i kad nam je najmračnije možemo da dođemo do najlepših prizora. Jedan od njih je upravo film “Comet”. Njegova radnja je u paralelnom univerzumu koji prati ljubavnu vezu jednog para čak i kada je nepar. Šest godina njihove ljubavi prikazano je kroz razne faze i etape njihovog odnosa. Stvarnost jedne ljubavi nije nimalo ulepšana, a ovaj film ju je potpuno ogolio kao emociju. Tako sama, gola i ranjiva, ona nam pokazuje svoje pravo lice – i neće se svima svideti.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

6 stvari zbog kojih nikada ne treba da se izvinjavamo – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Zahvalnost kao prvi korak ka promeni – WANNABE MAGAZINE