Da li vam je partner srodna duša ili srodna rana?

Koliko ste puta u poslednje vreme čuli pojam toksične veze? Ako ste i sami prošli kroz takav odnos, onda sigurno znate koliko je vremena bilo potrebno da se adaptirate na normalne i zdrave okolnosti. Nekada se čini kao da niste uspeli u potpunosti da odstranite taj osećaj i prilikom novog muvanja imate podjednako i leptiriće u stomaku, ali i strah da ćete ponovo proći kroz tešku fazu.

Kako da u prvih mesec dana otkrijete put kojim će vaša veza krenuti? Narednih pet znakova daju odgovore i rešenja za mnoge stvari.

Poklon

Ne postoji osoba koja ne voli poklone, posebno ako su od drage osobe. Ali šta se dešava ako na početku veze neko počne da vas bombarduje poklonima? Preterivanje u bilo čemu je bespotrebno, naročito na početku odnosa između dvoje ljudi. Šta time žele da postignu? Uz razne poklone obično idu i obećanja, a iza toga se nešto sigurno krije. Ne donosite ishitrene odluke, ali pokušajte da razgovarate o tom problemu. Objasnite partneru da vam obećanja nisu potrebna, već želite da vidite dela, jer su ona mnogo važnija od reči i poklona. Osobe koje često kupuju poklone najčešće to rade jer žele da se iskupe. Pre svega, razgovarajte!

Ohladio se bez razloga

Kada se partner bez razloga ohladi i tek tako ode od vas nakon što ste proveli nekoliko dana zajedno, to je takođe znak. Partner daje kratke odgovore na vaša pitanja i deluje nezainteresovano. Osvestite da nije do vas već do njega, ne krivite sebe zbog njegovih promena raspoloženja.

Pročitajte i ovo: Toksične stvari koje u vezi izgledaju savršeno normalno

Partner bira kad je dostupan

Partner bira kad je, a kad nije dostupan. On određuju pravila i tok veze.

Savršeno je (osim kad nije)

Danima je sve savršeno, uživate i lepo se provodite, odjednom, partner ima obaveze o kojima ne želi da priča sa vama. Odlazi od vas, a vi imate osećaj krivice. Zašto? Šta ste loše uradili? Molim vas ne ulazite u dubiozu, niste uradili ništa loše!

Pročitajte i ovo: Kako da pustite – jer je to najbolje što možete da uradite za sebe

Stalno ste “na ivici”

Imate osećaj kao da ste stalno na ivici, krivite sebe konstantno i bez potrebe. Ako ova rečenica opisuje vašu vezu, sasvim je sigurno da ste već zakoračili u toksičan odnos.

Između srodne rane i srodne duže nije tanka linija, postoje jasni znakovi koji određuju tip vaše veze. Ako primetite da vaš odnos nije zdrav i da ste zaokupirani lošom energijom, najbolje je da presečete i nastavite dalje sami.

Ipak, pojedini znakovi su možda trenutni i, zbog toga, pre donošenja odluke pročitajte znakove zdrave veze. Stavite na papir sve lepe i manje lepe stvari, sve što vas uznemirava i donosi vam negativne misli i vidite na čemu ste:

Strast je prisutna

Da li još uvek nakon seksa imate potrebu da se grlite sa svojim partnerom? Srećni ste i posmatrate jedno drugo. Strast je važna stvar u svakoj vezi, ona održava vašu vezu u svakom smislu.

Slušate jedno drugo

Veoma je lepo kada vas neko sluša, ali je podjednako važno da i vi slušate partnera. Nekada se ne slažemo sa stavovima našeg partnera, kao što se i on ne slaže sa našim, ali je vrlo važno da se međusobno slušamo i razumemo. Razumevanje je, pored poverenja, ključ svake veze!

Možete da računate jedno na drugo, podržavate se, maštate o zajedničkoj budućnosti, bez problema jedno drugom pokazujete ranjivu stranu. Razgovarate o svemu, smejete se, čak i plačete zajedno. Vreme koje provodite zajedno je kvalitetno i ispunjeno, ali pored toga, možete da funkcionišete kao individue. Svoji ste i ne smatrate da vas partner dopunjuje.

Naslovna fotografija: instagram.com/navymodels

Dragana Stojanović

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

O-metod – kako da manifestujete kroz orgazam

Read Next

Meteorolog Todorović otkriva kada se mogu očekivati prve pahulje