Da li treba da se javite bivšem dečku i zašto ne

Pred vama je sjajan vikend, radujete se zajedničkom vremenu koje ćete provesti sa drugaricama i intenzivno se pripremate za izlazak. Danima se u grupi, koju ste sasvim slučano nazvale “Sex and the City”, dele autfiti i inspiracije za frizure. Planirate da se provedete kao nikada do sada jer nekoliko meseci niste izlazili.

Razlog vašeg zatvaranja u stan je i više nego očigledan – vaš bivši je viđen sa drugom. Odlučili ste da se zatvorite u sebe i da promenite određene navike, ali ste konačno shvatili da on nije vredan tenzije koju osećate i odlučili da promenite stvari u vašem životu. Devojke su bile tu da vas podrže, kao i uvek do sada, zbog toga ste odlučile da se pojavite u najpopularnijem klubu i budete primećene!

Sve je bilo baš onako kako ste planirale, uživale ste u sjajnom društvu i na sjajnom mestu. Delile ste fotografije i snimke na društvene mreže i dobili ste bezbroj poruka i pohvala na račun svog izgleda. Svi su primetili vašu novu boju kose! Bili ste srećni! U sledećem trenutku bili ste zagledani u jednu tačku, uznemireni i uplakani. Na vratima je bio on. Sam. U beloj košulji, baš onako kako vi volite. Prolazio je kroz gužvu i gledao vas direktno u oči, nije vam prišao. Zaustavio se na pola puta do vas, a onda otišao do šanka. Kao i do sada, bili ste sami u svojim mislima, prolazili ste vežbu disanja koja vam je do sada pomagala. Smirili ste se koliko toliko, a onda… Onda ste osetili potrebu da mu napišete poruku. Zaboravili ste na sve razgovore sa drugaricama, sve situacije kroz koje ste prošli i samo poželeli da mu se javite.

Naravno, niste jedina osoba koja je to osetila i zbog toga sa vama delimo savete stručnjaka. Šta je tačno potrebno da uradite u ovoj situaciji?

Pročitajte i ovo: Škola za raskid – kraj je novi početak

Razmislite o tome zašto želite da mu pošaljete poruku

Šta vam je tačno prošlo kroz misli kad ste ga ugledali? Zašto ste poželeli da mu se javite i kakav bi bio sadržaj te poruke. Jasno je da se emocije nisu ugasile i da niste nastavili svojim putem baš onako kako ste mislili, a to ste saznali upravo sada. Raskid je nešto kroz šta svako prođe minimum jednom u životu, to je čudno stanje i ne postoji priručnik koji će vam pomoći da za dan ili dva zaboravite osobu sa kojim ste proveli godine. Zbog toga, ne krivite sebe jer ste ponovo probudili osećanja. Umesto toga, pokušajte sebi da objasnite zašto ste želeli da mu se javite. Da li je to zbog toga što želite da testirate da li i on oseća isto, spremni ste za novu – staru avanturu, voleli biste da se vidite kao prijatelji. Sve su ovo pretpostavke i najbolje bi bilo da sami pronađete odgovor.

Nikad ne reci nikad

Naravno da vas je situacija kroz koju prolazite vratila na vreme kad ste govorili upravo ovu rečenicu. Dakle, vidite i sami da nekada ne možete da obuzdate svoje emocije, ali to nije ništa što se ne dešava i drugim ljudima. Možda postoje stvari koje niste do kraja rešili i smatrate da je posle dva ili tri čaše vina vreme za to. Možda samo želite da vidite kako je, šta ima novo kod njega i zašto ne dođe za vaš sto da razgovarate i zabavljate se. Ako smatrate da je vreme da mu se javite, učinite to, ali ne zaboravite kroz šta ste prošli i da je sve sveže.

Kad nije vreme za javljanje

Skoro uvek je vreme za nejavljanje! Zašto da se vraćate u dobro poznato, toksično okruženje? Čak i da se vaša veza završila sporazumno i smatrate da nije bila toksična, da li zaista želite sebi ponovo da priredite to iskustvo? Vreme je da nastavite dalje! Razmislite o svim vezanostima koje iscrpljuju vaše emocionalne rezerve. Razmislite o tome da ih pustite. (Oprah Winfrey)

Pročitajte i ovo: Odnos koji vodi i pokreće žena

Naslovna fotografija: instagram.com/mao.ge

Dragana Stojanović 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Alessandro Michele je napustio Gucci – ko će sledeći pasti u modnom svetu?

Read Next

Pet ključnih pitanja na koja Dragan Stojković Piksi treba da odgovori Srbiji