Da li se leto produžava – Nedeljko Todorović otkriva kakvo nas vreme očekuje u septembru

Nedeljko Todorović, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao je da ulazimo u pozno leto kada nema velikih vrućina, ali ni hladnoće, noći će biti svežije i prijatnije za spavanje, ali da ćemo letnju garderobu nositi do kraja septembra.

“Sutra će biti možda najtopliji dan u narednih desetak dana. U Beogradu maksimalna temperatura 33 stepena. U nedelju popodne uveče sledi uticaj nešto svežijeg vazduha, s verovatnoćom da će biti lokalni pljusak”, kaže Todorović.

Dodaje da se u ponedeljak i utorak očekuje do blagi pada temperature, oko 28 stepeni. “Prvih dana septembra bi bio opet blagi pad temperature, na maksimalne vrednosti od 25, 26 stepeni. Desiće se da sredinom septembra jedan dan bude i 30 stepeni. Pljuskovi lokalnog karaktera se očekuju, ali ne dugotrajna kiša”, navodi Todorović.

Šta je sa kišom

Govoreći o padavinama u turskim i grčkim letovalištima, Todorović navodi da je poznato da na našem području od Preobraženja dolazi do sezonske promene vremena.

“Ovde se dogodio školski primer. U Beogradu je u petak bila maksimalna temperatura 39 stepeni, a nekoliko dana posle desetak stepeni niža. Bilo je kiše i pljuskova. Retko kada se posle toga vraća temperatura na one prethodne vrednostia. Idemo korak po korak do jeseni”, kaže meteorolog.

Prema njegovim rečima, ove godine nije samo u Srbiji došlo do promene vremena, već i u delu srednje Evrope, čitavoj Grčkoj, kao i u delu Turske. “Ciklon je prouzrokovao priliv hladnog vazduha, oblake, pljuskove, grmljavinu i nepogode, zadržao se sedam dana u čitavom regionu”, navodi Todorović.

Ističe da tek od novembra i decembra mogu da se očekuje veće količine padavina.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

24Kitchen Piknik u Bašti – iskoristite priliku da kažete zbogom letu, uz najukusnija jela i sjajnu muziku

Read Next

Zvezda se mučila s Javorom na debiju Milojevića, pa za 4 minuta rešila meč i najavila derbi, pogodio i Ohi!