Da li je prevara kada spavate sa drugom osobom dok je veza na pauzi? – WANNABE MAGAZINE

Čak i da niste gledali popularnu seriju Friends sigurno ste čuli za rečenicu We were on a break. Ross i Rachel su se posvađali i odlučili da pauziraju. Iste večeri Ross spava sa drugom devojkom i to Rachel saznaje. Njegov argument je da je nije prevario, zato što su bili na pauzi, dok Rachel to smatra prevarom.

Serija se završila pre dve decenije, a i dalje se postavlja pitanje da li je Rossov we were on a break argument validan. Da li Ross prevario Rachel?

Naravno, da je lako odgovoriti na ovo pitanje više ne bi bilo rasprave o tome. Za svaki argument uvek postoje barem dve strane.

[embedded content]

[embedded content]

Da li se sećate scene kada je Rachel predložila da budu na pauzi? Ross je samo izjurio iz prostorije i tehnički gledano nije ni pristao na to da pauziraju vezu. Hvatamo se za tehnikalije baš zato što Ross kaže da ako su njih dvoje na pauzi, on može da spava sa kim hoće.

A ako pogledamo još objektivnije, ni Ross ni Rachel nisu bili bezgrešni u celoj toj situaciji. Zašto? Zato što se odluka o pauziranju u zdravim vezama ne donosi tek tako. Najpre treba da obrazložite zašto smatrate da vam je potrebna pauza, a ako se partner sa tim složi, potrebno je da se dogovorite oko pravila koja će važiti na pauzi i koji je cilj pauze.

Pauziranje veze služi tome da preispitate da li želite da ostanete u vezi, da preispitate sebe i da li je moguće da se problem u vezi reši. Zapravo, pauza je tu da se veza ne bi završila. U tom smislu, seks sa drugom osobom u toku pauze jeste prevara, jer to definitivno nije rešenje problema u vezi, nego je korak bliže njenom završetku.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

3 iconic haljine koje je Adele nosila u spotu za hit singl “Oh My God” – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 16. januar