• December 3, 2023

Da li je moguće ostati prijatelj sa bivšim dečkom? – WANNABE MAGAZINE

Raskidi su teški i retko šta toliko boli kao kraj jedne ljubavi. Da li ljubav može da se pretvori u prijateljstvo, pošto postoje tvrdnje da ljubav onda nije ni postojala – ako iz nje izraste prijateljstvo. Sa druge strane, prijateljstvo može biti nešto na čemu se čitava veza bazira, isuviše ste važni jedno drugom i ne želite da ta osoba više ne bude prisutna u vašem životu. Pitanje o prijateljstvu posle raskida se svodi na – da li je moguće, i pored istorije odnosa, biti u prijateljskim odnosima, ili će uvek biti prisutno još “nešto”?

Na ovo pitanje nije nimalo lako odgovoriti, jer sve zavisi od odnosa do odnosa, od vaše ljubavi – a samo vi možete znati kakva je ona bila. Pojedini parovi ne mogu ostati prijatelji nakon veze, jer to previše boli, jer će ih uvek podsećati na ono što više nemaju. Ne mora da vam nedostaje sam partner, to ne znači da ste i dalje zaljubljeni u njega, već da vam nedostaje veza, bliskost koju ste nekada imali.

Sasvim je normalno da se posle raskida osećate usamljeno, da iako znate da je raskid bio dobra ideja – počinje da vam fali ideja o vezi. Da li ste sigurni da sva ta osećanja neće uticati na vaše prijateljstvo sa bivšim i da u nekom trenutku nećete želeti da se vratite vi njemu ili on vama? Ako jeste sigurni, ako je vaš odnos sasvim raščišćen – onda je moguće da budete prijatelji.

No, to prijateljstvo teško da počinje istog trenutka kada raskinete, niti treba. Nakon raskida uzmite vreme za sebe da tugujete i prežalite vezu. Tek kada dođete sebi možete razmišljati o prijateljstvu, baš zato što je taj prvi period isuviše bolan. Sve zavisi od toga kakva je vaša ljubav bila i svako ima drugačiji pogled na to.

Ako razmišljate da budete prijatelj sa bivšim, neophodno je da budete iskreni prema sebi i razmislite zašto želite prijateljstvo. Da li se nadate da će doći do pomirenja? Da li možete da pređete preko svega što ste imali? Da li će problemi koji su uzrokovali raskid veze da utiču na vaše prijateljstvo? Da li ste raskinuli vezu zato što je nestala seksualna tenzija? Razlog raskida može i te kako uticati na to da li je moguće da između vas nastane prijateljstvo.

Takođe, nije ni jasno koji će nivo prijateljstva biti? Da li ćete biti najbolji prijatelji ili ćete biti prijatelji koji se povremeno viđaju, poznanici? Ono što bismo preporučili jeste da ne forsirate prijateljstvo, oboje treba da želite da se vaš odnos nastavi.

Dešava se da parovi na rastanku kažu jedno drugom da žele da ostanu prijatelji, iako je to nekad više kurtoazija i želja da ne povredimo ono drugo, nego stvarna želja za prijateljstvom. Naravno, vi najbolje znate kakva je priroda vašeg odnosa i da li postoji realna mogućnost da budete prijatelji. U svakom slučaju, prijateljstvo između partnera može biti pravo samo onda kada n jedan od vas ne želi vezu, a i dalje ste povezani i želite bliskost koja nije na romantičnom nivou.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

LN: Slovenci slomili borbene Kineze – Sportklub

Read Next

Kako da se ohrabrite da delite svoje uspehe? – WANNABE MAGAZINE