Da li je i kada pravi trenutak da sa partnerom usvojite kućnog ljubimca? – WANNABE MAGAZINE

Da li razmišljate o tome da sa partnerom usvojite kućnog ljubimca? Volite se, vaša veza deluje kao da ide u dobrom smeru, i čini vam se da je sledeći logičan korak ljubimac, koji bi vas dodatno zbližio i koji bi vam ukazao na to da li možete imati zajedničku odgovornost? Ukoliko je odgovor da, imamo nekoliko saveta za vas, pre nego što se odlučite na ovaj korak koji zapravo uopšte nije beznačajan. Imati kućnog ljubimca skoro je pa jednako tome imati dete, a i sami ste svesni toga koliko je to velika odluka. U suštini, za usvajanje ljubimca važno je biti u stabilnoj vezi (iako ništa na svetu ne može biti garantovano i večno), jer niko ne želi da na kraju deli starateljstvo ili ostane bez svog omiljenog bića na svetu. Zato, pre usvajanja, evo šta bi trebalo da imate na umu!

Bilo bi dobro da ste u vezi barem godinu dana

Verujte nam, koliko god da ste sigurni da je neko ljubav vašeg života i savršena osoba za vas – potrebno je da ga malo bolje upoznate pre nego što zajedno usvojite ljubimca. Kada inicijalne strasti malo splasnu i kada upoznate osobu koja vam se dopada u realnom svetlu, sa svim vrlinama i manama, tek onda ste spremni na sledeći korak. Nijedan partner neće biti idealan, ali vi nakon godinu dana možete realtivno dobro upoznati nekoga, zavoleti ga i prihvatiti, a ako ste to učinili, u redu je da predložite zajedničkog kućnog ljubimca kao ideju.

Poželjno je da živite zajedno

Još jedna bitna stvar kod deljenja kućnog ljubimca je i deljenje doma u kojem ćete ga odgajati. Ljudi se najbolje upoznaju onda kada sa njima živite, jer tada ispoljavaju svoje svakodnevne rutine i navike, koje inače nemaju potrebe da podele sa vama. Dakle, nečiji način života razumećete tek onda kada sa njim budete delili život, a ako vam se tada dopadne, ljubimac je dobra ideja. Takođe, ljubimac će se osećati sigurnije i komfornije u jednom prostoru na koji ima prilike da se navikne, pre nego da stalno menja lokacije.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Stilski saveti koje smo pokupile od naših očeva – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 20. jun