DA LI ĆE BITI JOŠ VAUČERA ZA ODMOR U 2021? – Beograduživo.rs

VAUČERI ZA ODMOR 2021  – Prema rečima ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, u toku su pregovori sa Ministarstvom finansija za dodatni broj vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

Podsetimo, ove godine je do sada podeljeno ukupno 120.000 vaučera, a prošle godine 274.000 vaučera. Trenutno se razmišlja o tome da se ove godine podeli 500.000. U pitanju su vaučeri u iznosu od 5.000 dinara za odmor na domaćim destinacijama, a uslov je da odmor traje najmanje pet noćenja.

Ko sve ima pravo i kako se prijaviti?

Pravo na korišćenje vaučera imaju: penzioneri, nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, radno angažovani sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno.

Zatim ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i studenti.

Kada su u pitanju studenti, od dokumentacije za prijavu potrebna su sledeća dokumenta:

  • Original potvrda visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu,
  • Fotokopija prve odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima.

Prilikom prijave se od podataka ostavlja ime i prezime, JMBG, adresa, kontakt telefon, naziv ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija, period rezervacije smeštaja, podatak o ostvarenom pravu na korišćenje vaučera.

Studenti neće moći da koriste vaučere u mestu prebivališta i mestu gde studiraju.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

UHAPŠEN LAŽNI HIRURG I NJEGOVA MAJKA – Beograduživo.rs

Read Next

OPLJAČKANA BIVŠA MINISTARKA SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ – Beograduživo.rs