Da li biste izašle na dejt sa muškarcem koji je niži od vas? – WANNABE MAGAZINE

Da li biste pristale da izađete na dejt sa muškarcem koji je niži od vas? Odnosno, da li biste odbile da izađete sa nekim muškarcem samo zato što je niži, ili nizak? Većina devojaka će bez razmišljanja odgovoriti da ne bi izašle sa nižim muškarcem, verujući da muškarac ne može da im bude privlačan ako nije viši od njih, a neke će reći da preferiraju muškarce isključivo iznad 185 cm.

Postavlja se pitanje da li su to preference kod žena ili je u pitanju površnost? Ako mi žene smatramo da nije u redu da nas neko procenjuje na osnovu izgleda, da ne želi da bude sa nama zbog viška kilograma, odeće, šminke, zašto mislimo da je u redu da nekoga odbijemo zbog visine?

Zamislite ovakav scenario – upoznale ste super dečka, imate toliko zajedničkih tema i slične poglede na svet, sladak je, zgodan, imate isti ukus u književnosti i volite iste filmove… ali niži je od vas, primetno niži. Da li ono što muškarac ne može da bira i ono što je određeno genetikom, treba da bude nešto zbog čega ćete da ga odbijete, iako je, kada se to ostavi sa strane, ostavio savršen prvi utisak?

Da je u pitanju visoki dečko sa istim osobinama verovatno biste već bile na drugom piću sa njim. Ali, on je nizak, a vi se dvoumite, ili se čak ni ne dvoumite, nego ste ga već odbile.

Već je poznato da niski muškarci teže nalaze devojke i pitanje je da li iza toga stoji biologija ili društvene uloge. Za muškarce se vezuje da treba da budu visoki, jaki, zaštitnici, lovci, dok su žene uglavnom niske, male, slabije u odnosu na muškarce. A ako bilo koji pol na neki način iskače iz ovog okvira, neizbežno je da će njihov izgled biti komentarisan.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Erijans: Želim Braunu sve najbolje – Sportklub

Read Next

Ako volite “Emily in Paris”, svideće vam se i ovih 5 romantičnih serija – WANNABE MAGAZINE