ČUKARIČKI RUKAVAC SEPTIČKA JAMA, A KOŠUTNJAK DEPONIJA – “SVAKA ČAST” I “BEOGRAĐANIMA” I KOMUNALCIMA (FOTO, VIDEO) – Beograduživo.rs

Ovog proleća dok se svet bar donekle ekološki spasava jer je korona donela koliko toliko manje zagađenje vazduha  jer  je saobraćaj na globalnom nivou smanjen značajno u Beogradu smo svedoci jednog katastrofalnog nemara.

Odmah da se razumemo za ovo su krivi građani ili bolje reći građani ograničene intiligencije i vaspitanja. Bilo kako bilo katastrofe se nižu jedna za drugom, a kažnjenih nema! U centru Beograda nam je strahovito zagađen deo Save, a sada nakon praznika svedočimo i tonama otpada po celom Košutnjaku. Za one koji nemaju dovoljno mozga da shvate Košutnjak praktično predstavlja pluća ovog grada i to grada koji vapi za vazduhom jer se davi i guši od zagađenja što možemo često videti i na listama najzagađenijih gradova na svetu.

Sramotno je to što se veliki broj ljudi koji sebe smatraju građanima Beograda usuđuje da ovako zagađuje možda i najvredniji deo Beograda, a nedopustivo je to što oni godinama prolaze nekažnjeno! Zašto je problem da nekoliko policajaca komunalnih prođe u vreme praznika kao i vikendom da legitimiše i fotografiše izletnike, a da nakon toga kazni one za kojima je ostala gomila smeća, srče od stakla i d.

[embedded content]

Dragi sugrađani, materijal koji je snimljen jutros 3.5.2021 je samo zrno onoga što je bačeno u prelepoj šumi na Čukarici.  Verujete da je po celoj šumi ostavljeno tone otpada, uglavnom plastike, kartona, stakla, aluminijuma kao i desetine hiljada opušaka tako da je šteta nemerljiva. Pored ovoga za vreme praznika je više stotina automobila bilo ceo dan parkirano po zelenim površinama što je takođe zabranjeno. Da su svim ovim gore pomenutim „sugrađanima“ ograničene intiligencije i vaspitanja naplaćene kazne imali bi dovoljno za čišćenje i još bolju kontrolu zagađenja na ovom području, dakle nije problem u novcu nego u volji.

Zaključak koji se nameće je da ako se odmah ne promeni pristup prema prirodi u Beogradu biće kasno za sve nas.  Bez obzira ko ste vi kao pojedinac u ovom gradu jedino što ipak morate da delite sa svima drugima je voda i vazduh. Nemojte se zavaravati da će vas zaobići posledice ovoga što smo dozvolili bez borbe i kazne za počinioce.

Najnovije vesti:

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

PROŠLA TRI DANA PRAZNIKA – ŠTA SE DEŠAVA SA VAKCINACIJOM? – Beograduživo.rs

Read Next

60 EVRA – DETALJAN RASPORED ISPLATE PRVOG DELA NOVČANE POMOĆI – Beograduživo.rs