• November 29, 2023

Crvene zastavice koje ukazuju da neko pokušava da vas prevari kroz romantičan odnos – WANNABE MAGAZINE

Online prevare su realna stvar, koje se ne dešavaju tamo nekome, nego realnim ženama, ženama oko nas, a mogu se desiti i nama. Možda ste gledali Netflixov dokumentarac The Tinder Swindler o Simonu Levievu – čoveku koji je izmanipulisao veliki broj žena i od njih uzeo novac, a svaka od njih je verovala da su – ili prijatelji, ili u romantičnoj vezi.

Super je ako želite da se zabavite i upoznajete nove ljude, ali morate biti oprezni, naročito ako ih upoznajete putem interneta. Ovo su crvene zastavice na koje je potrebno da obratite pažnju kako ne biste bili izmanipulisani kroz romantičan odnos.

Ako kažu “Hitno mi treba”

Prevaranti smišljaju priče u koje je lako poverovati i kod njih se često dešava da im je hitno potrebna određena vrsta pomoći. Budući da je to osoba u koju ste zaljubljeni i kojoj verujete, pomažete bez postavljanja suviše pitanja.

Ti hitni slučajevi su u vezi sa finansijama ili zdravljem. Njegovom rođaku se slošilo, na ivici života je, neko pokušava da ih povredi, nisu bezbedni. Ono što se provlači kao šablon jeste da im je potrebna vrlo specifična suma novca.

Imaćete utisak da je stalno neka žurba i da morate da pošaljete novac što pre, a ako to ne učinite, prevarant će učiniti da se osećate krivim, jer vi njega sigurno ne volite, ako ne želite ili ne možete to da učinite.

Ucenjivanje

Čak i da nije prevara u pitanju, ucenjivanje je velika crvena zastavica koja vam govori da treba što pre da izađete iz tog odnosa. No, osobe koje žele da vas izmanipulišu za novac će vas redovno ucenjivati, ali neće sa time početi. U početku ćete misliti da je vaša veza savršena, da je suviše dobra da bi bila istinita.

Vremenom možete primetiti da kriju informacije od vas, kao i da će vas uceniti na bilo koji način da bi od vas dobili ono što žele.

Mogu vas uvući u nešto ilegalno

Većina prevaranata neće odmah da traži novac od vas, ali će vas možda uvući u pojedine sumnjive poslove. Tako možete učestvovati u kriminalnom delu kao što je pranje novca, a da niste ni sasvim svesni šta se događa.

Čim je nešto iole sumnjivo, nemojte se upuštati u to, naročito ako osoba koja od vas traži uslugu nije sasvim transparentna.

Sve ide previše brzo

Ako je vaša veza počela da se razvija vrtoglavom brzinom, iako uživate u tome, prebrzo zbližavanje je, takođe, jedna od crvenih zastavica. Može biti da se zaista toliko savršeno uklapate, a sa druge strane, može biti da to namerno radi kako bi vam se što pre približio i što lakše izmanipulisao.

Već posle nekoliko nedelja, pa čak i nekoliko dana ćete ulaziti u situacije u kojima nikad niste pomislili da ćete se naći. Da se tako nešto dogodilo vašoj drugarici, vi biste je zasigurno opomenuli, jer se tek sa strane vidi koliko se to sve brzo razvija.

Traži vaše lične podatke i novac

Sasvim je normalno da ćete u nekom trenutku u vezi podeliti sa partnerom vaše lične podatke i da ćete početi jedno drugom da pozajmljujete novac. No, ako do toga dođe prerano zbog neke hitne situacije, to je i te kakav razlog za sumnju. Nemojte da nijednoj osobi koju ste tek upoznali, koliko god da joj verujete, dajete svoje podatke koje bi mogla da zloupotrebi, a naročito nemojte davati novac, jer tek kada odbijete, videćete njihovo pravo lice.

Naslovna fotografija: instagram.com/atyourtaste

Jovana Petković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Budući NBA as potvrdio: Igraću za Italiju! – Sportklub

Read Next

Body shamers? Ove poznate ličnosti su jasno i glasno rekle “ne” svima koji su pokušali da komentarišu njihov fizički izgled – WANNABE MAGAZINE