Crno, pa se ne vidi – kako da nosite crnu boju ovog leta

Leto je period florescetnih boja, cvetnih printova, glomaznog nakita, teksas šortseva i safari stila, ali ne za sve. Ponekad nam je potpuno prijatno u našem crnilu i ne želimo u naš svet da unesemo malo boje. Ili makar u naš orman. Čak i kada dođe leto, mi se ne odričemo crne boje jer je ona za nas “happy colour”. Ipak, pre nego što na 40 stepeni izađemo obučeni u crno od glave do pete, trebalo bi da znamo nekoliko caka koje će nam pomoći da se ne istopimo na vrelom betonu.

Sačekajte veče

Leti se svetlost menja – postaje intenzivnija, življa, ali i mekša. “Lepi” se za crnu boju, pogotovo ukoliko su materijali lošiji ili je kroj uzak. Zato, ako imate neki crni autfit koji privlači toplotu, ali ne želite ga se odreći ni leti, trebalo bi je ostavite za uveče, nakon što sunce zađe. Veštačka svetla čine da crna izgleda meko i prirodno, ali i  dovoljno dramatično da upotpuni savršen noćni provod čineći je idealnom bojom za duge, seksi (ali pametne) noći!

Nosite samo prirodne materijale

Leti je možda najbitnije nositi materijale koji su nam prijatni, a to su upravo prirodni materijali. Bilo da je u pitanju crna boja ili ne (ali pogotovo kada je crna u pitanju), treba da izbegavamo materijale poput poliestera, akrila, spandeksa i ostalih sintetičkih vlakana. Leti smo mnogo skloniji znojenju, a sintetika nam nikako ne pomaže u tome. Ona u kombinaciji sa suncem može da izazove ne samo neprijatan osećaj, već svrab i crvenilo, koje lako možemo da izaberemo birajući divne materijale kao što su viskoza ili pamuk.

Birajte široke krojeve

Kada već birate da nosite crnu boju na visokim temperaturama, gledajte da vam se bar materijal ne lepi za kožu. Leto je period slobode, lepršavih materijala i opuštenijeg izgleda, a to savršeno možemo da postignemo sa širim krojevima. Oni umeju da naglase naše atribute baš kao i uski krojevi, a pritom mogu i da sakriju sve što ovog leta nismo spremni da pokažemo. Balon haljine i šalvare će vam učiniti da šetnja po užarenom betonu u crnom stajlingu bude sasvim podnošljiva.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Sjajan start – pobeda Kukolja posle 40 sekundi – Sportklub

Read Next

J. Lo je fenomenalno izgledala na proslavi svog 52. rođendana, a ovo su njeni najbolji stilski momenti – WANNABE MAGAZINE