Cicipas: Kirjos je siledžija, stalno vas maltretira – Sportklub

Grčki teniser Stefanos Cicipas potpuno je „izgubio kompas“ tokom jednog duela sa Nikom Kirjosom – lansirao je lopticu u publiku, namerno je gađao rivala, a potom se zbog takvih izliva besa izvinio na konferenciji za medije. Međutim, nije imao mnogo toga lepog da kaže na račun protivnika koji ga je eliminisao sa Vimbldona – Nika Kirjosa.

Vimbldon gledajte u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba, a sva dešavanja iz Ol Ingland klaba mogli ste da pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Bilo je 6:7 (2), 6:4, 6:3, 7:6 (7) za Kirjosa posle više od tri časa tenisa.

Kirjosova izjava posle meča:

„Svidela mi se atmosfera koju smo napravili danas. Ipak, razočaran sam nekim stvarima koje su se dogodile, naročito pošto su se dešvala iznova i iznova i iznova. Posle nekog perioda sve je to teško ignorisati. Imao sam osećaj da sam u cirkusu, na neki način. Meni se dopada što je Nik drugačiji i što donosi neku drugu stranu našem sportu. To nije loša stvar. Međutim, nikada do sada se nije ovako ponašao, nije došao do tačke u kojoj je bilo ovoliko zamorno. Konstantno pričanje, konstantne žalbe… Treba da serviram, a onda sledi duga pauza tokom koje se ne igra tenis. On zna da sudija neće promeniti odluku zbog njegove priče, to je glupo, ne vredi o tome ni razmišljati. Frustrirajuće je da se nekome to dozvoljava“, izjavio je 23-godišnji Stefanos Cicipas.

„Moram da kažem da je izbacivanje loptice u publiku bio loš potez sa moje strane. Nikada mi se to ranije nije dogodilo i izvinio sam se gledaocima. Ne znam šta mi je u tim trenucima prolazilo kroz glavu. Hvala bogu, nisam nikoga pogodio, loptica je pogodila zid. Sigurno to nikada više neću uraditi. Postojalo je nešto što je kreiralo takvo moje ponašanje, nešto na šta ja nisam naviknut. Mislim da ljudi treba da se skupe i popričaju o pravilu koje bi sprečilo manipulisanje protivnikom i skretanje pažnje rivala. Mislim da bi to doprinelo čistijem tenisu“, kazao je Atinjanin.

[embedded content]

„Gađao sam ga lopticom zato što sam želeo da prestane to da radi. To mora da prestane, to nije u redu. Neko mora sa njim da popriča, ja nisam naviknut da igram ovako. Ti radiš svoj posao, a sa druge strane dolazi buka bez ikakvog razloga. On vas konstantno maltretira, verovatno je i u školi nekada bio siledžija. Ja ne volim takve ljude. Nik ima neke dobre karakterne crte, ali ima i veoma zlu stranu. To može da naškodi ljudima oko vas. Osećate da vas ne poštuje“, izjavio je peti igrač ATP liste.

Naredni protivnik Kirjosu biće Amerikanac Brendon Nakašima, koji je izbacio Kolumbijca Danijela Galana Riverosa sa 3-0 u setovima.

Vimbldon možete da pratite na Sport Klubu uz SBB ukoliko još niste korisnik SBB usluga – put EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaves u narednih 30 dana.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Kirjos: Novak pogodio sudiju – suspenzija, a Cicipasu ništa? – Sportklub

Read Next

Horoskop za jul 2022: Ribe – WANNABE MAGAZINE