Britney Spears se bori da povrati svoju slobodu i prvi put javno govori o “nasilnom starateljstvu” svog oca

Pre 13 godina, o ispadima pevačice Britney Spears čitali smo u časopisima kao što je “Bravo”. I dalje nam je u glavi ostala urezana slika nje kako brije glavu, i tačno znamo šta je nosila u trenutku kada je napala paparace koji su je pratili u stopu. Možda nam je u tom trenutku bilo smešno i možda smo tada onako tinejdžerski prokomentarisali “riba je pukla skroz”, ali godinama kasnije shvatali smo da njoj nije bilo nimalo lako. Više puta smo sebi u bradu izgovorili “ako je Britney preživela 2008. godinu, preživećemo i mi ovo”, i shvatili da smo svi mi u stvari pomalo Britney. Danas, skoro deceniju i po kasnije, mi se osećamo kao onaj dečko iz video klipa koji kroz plač govori “Leave Britney alone” i želimo da kažemo da je u potpunosti razumemo.

Posle svih njenih scena u 2008. godini, njen otac, Jamie Spears od suda je zatražio da mu se odobri “nasilno” starateljstvo, što je podrazumevalo da se mlada pevačica proglasi neuračunljivom, a da brigu o njoj, njenoj karijeri kao i o njenom bogatstvu koje je procenjeno na 60 miliona dolara, preuzme on. Sud mu je to i odobrio i otada Britney nije imala pravo da odlučuje ni o čemu. Dokumentarac koji je izašao u februaru 2021. godine o usponu i padu mlade pop zvezde, izazvao je u javnosti ogromno interesovanje, toliko da su njeni fanovi osnovali pokret #FreeBritney kojim su potvrdili da ona svakim svojim javnim nastupom želi da pokaže da joj je potrebna pomoć da se oslobodi svog oca.

Ove nedelje je, po prvi put, Britney Spears javno progovorila o tome kako je njen život izgledao u prethodnih 13 godina. Trenutno traje parnica u kojoj ona pokušava da poništi ovu zakonsku odluku i da povrati svoju slobodu. Ona u svojoj izjavi za sud navodi da je konstantno bila držana u drogiranom stanju. “Davali su mi litijum… Osećala sam se pijano”, kaže poznata pevačica. “Želim da se odluka poništi bez ikakvih dodatnih procena.”

Jedan od glavnih razloga što je sada progovorila je što zbog “nasilnog” starateljstva ne može da stupi u brak ni da ima decu. “Zaslužujem da imam svoj život”, nastavlja pevačica i započinje potresnu priču o tome da trenutno ima spiralu koja je sprečava da dobije dete, a ne može samostalno da donese odluku da je ukloni. Britney je od 2016. godine u vezi sa dvadesetsedmogodišnjim glumcem Samom Asgharijem sa kojim želi da osnuje porodicu i provede ostatak svog života.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Nedeljni horoskop: 25. jun – 1. jul

Read Next

Tokom dana i do 40 stepeni, uveče lokalni pljuskovi, grmljavina i grad