Brejdi, Lebron i Klajsters ulažu u nepoznat sport – piklbol! – Sportklub

Da li ste čuli za sport piklbol? U pitanju je igra u kojoj se takmičari koji koriste reket nadmeću udarajući lopticu preko mreže visine 91 centimetar. Ova igra donekle slična badmintonu postoji još od 1965. godine, a poslednjih dana dobila je dosta pažnje u američkoj javnosti.

Najveći kvoterbek u istoriji NFL Tom Brejdi i četvrorostruka osvajačica grend slem turnira Kim Klajsters nalaze se u grupi investitora koja planira da osnuje novi tim u MLP (Major League Pickleball).

„Drago mi je što ću u novom klubu biti u prilici da oblikujem budućnost piklbola. Nadam se da će moje bogato iskustvo u svetu tenisa doprineti razvoju piklbola“, izjavija je belgijska teniserka Kim Klajsters povodom novog poslovnog poduhvata grupe „Najthed kapital menadžment“.

MLP je osnovana 2021. godine i broji 12 timova, a planira se da ih 2023. ima 16. I dalje se ne zna u kojem bi se gradu našao tim u čijem će vlasništvu udela imati Brejdi i Klajsters. U timove u ovoj ligi ulažu još i Lebron Džejms, Maverik Karter, Drejmond Grin, Kevil Lav, Dru Bris…

Piklbol se, baš kao i tenis, može igrati u singlu i u konkurenciji parova, a loptica je šuplja i napravljena od polijestera.

Piklbol
xRichardxGraulichx via Guliver

[embedded content]

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Bojkot Bajernovih navijača: “70€? Je***e se!” – Sportklub

Read Next

 Kako da koristite alat svog mozga za usporavanje vremena