“Borba Fjurija i Džošue? Možda kad budu imali po 45!” – Sportklub

Borba dvojice „najodlikovanijih“ boksera teške kategorije današnjice sve je manje izgledan, što vreme više prolazi. Meč Tajsona Fjurija i Entonija Džošue bio je ugovoren, ali sada njegovo održavanje deluje potpuno neostvarivo, a o tome je govorio i američki trener Šugarhil Stjuard, trenutno glavni trener Tajsona Fjurija.

Fjuri i Džošua paralelno su gradili uspešne karijere, a uslovi da se sastanu ispunjeni su 2021. godine. Borac iz Mančestera bio je WBC prvak posle dve pobede nad Diontejem Vajlderom, a borac iz Londona bio je prvak u WBA, WBO i IBF verzijama, nakon što je te pojaseve odbranio protiv Kubrata Puleva.

Međutim, pravni razlozi naterali su „Kralja Cigana“ da odradi trilogiju sa Vajlderom, borba sa Džošuom je otkazana, a AJ je u međuvremenu poražen od Ukrajinca Aleksandra Usika. Meč Džošue i Fjurija bi u tom trenutku dao svetu prvog neprikosnovenog šampiona teške kategorije u 21. veku.

„Njih dvojica možda budu u prilici da imaju borbu kada budu imali po 45 godina. Ko zna?! Treba li da sedimo i čekamo da se steknu uslovi za taj meč. Ili treba da živite život u miru znajući da ste uraditi ono što ste mogli da biste bili uspešni i zadovoljni? Ne možete da brinete o situacijama nad kojima nemate kontrolu“, izjavio je Fjurijev glavni trener Šugarhil Stjuard.

„Ne treba ni razmišljati o toj borbi – previše je elemenata u igri. Tajson je odabrao da se sa svim tim izbori tako što je rekao da će se povući posle borbe sa Vajtom“, rekao je trener iz Detroita.

Borba Fjuri – Vajt zakazana je za 23. april na londonskom stadionu „Vembli“, a revanš Džošue i Usika i dalje nema određen termin.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Kad te rival ceni: Gober kaže da je Jokić MVP – Sportklub

Read Next

Predstavljamo vam tehnike disanja koje možete primeniti kad god ste uznemireni – WANNABE MAGAZINE