• February 28, 2024

Bivši policajac odavao obaveštajne podatake kriminalcima: Sudija kaznu opisao kao prikladnu i pravičnu

Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik

Foto ilustracija: Shutterstock

Bivši pripadnik rezervnog sastava kanadske nacionalne policije osuđen je na 14 godina zatvora zbog odavanja obaveštajnih podataka osumnjičenim kriminalcima.

Tužilaštvo tvrdi da je Kameron Ortis (51) dostavljao vladine tajne dokumente pripadnicima organizovanog kriminala, ali Ortis je to negirao tvrdeći da je u tajnosti radio na sprečavanju “ozbiljne bezbednosne pretnje Kanadi”, prenosi BBC.

Ovaj bivši pripadnik rezervnog sastava kanadske nacionalne policije osuđen je u novembru 2023. godine na sudu u Otavi nakon osmonedeljnog sudskog procesa, a sudija Robert Maranger rekao je danas da izrečena kazna uzima u obzir vreme koje je optuženi već proveo iza rešetaka i da će na kraju Ortis odležati još sedam godina.

Tužilaštvo je tražilo 28-godišnju zatvorsku kaznu za Ortisa ističući da bi blaga kazna poslala poruku saveznicima Kanade, uključujući SAD i Veliku Britaniju, da ta zemlja nije u stanju da zaštiti osetljive informacije.

Međutim, njegovi advokati su se zalagali za kraću kaznu u trajanju od sedam godina, navodeći da je Ortis već proveo tri godine iza rešetaka dok je čekao suđenje.

Sudija Maranger je rekao da je kazna od 14 godina “prikladna i pravična” kazna za Ortisa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Ванредна седница СБ УН о Косову и Метохији заказана за четвртак

Read Next

STANOVNICI MIRIJEVA U PANICI – PRONAĐEN OPASAN OTROV ODMAH PORED DEČIJEG IGRALIŠTA – Beograduživo.rs