• November 29, 2023

Biljanu je neprijatno iskustvo motivisalo da osmisli zanimljiv biznis: Otvorila je “salon za vaške” – Biznis Telegraf.rs

Sve je još uvek “sveže”, lokal je u pripremi, ali je ova Novosađanka odlučna da sebi stvori prihode i učini dobro i ostalim majkama i roditeljima

Vaške u kosi

Foto: Shutterstock

Neke biznis ideje se, možda, “rode same od sebe”, ali samo naizgled. Njihove kreatore na to, obično, podstakne neko značajno iskustvo – bilo ono lepo ili neprijatno.

Tako je Biljana Drašković iz Novog Sada došla na neobičnu ideju, ne samo kako bi nešto radila i zaradila, već i kako bi pomogla mamama “u nevolji”.

Gotovo svi znamo kako je imati vaške/gnjide u kosi, i nema deteta koje se toga seća s osmehom na licu. Roditelji, ali mahom mame, na teškom su zadatku u tom momentu – ne samo da treba da očešljaju i očiste kosu svoje dece, već i da im objasne zašto je to potrebno, neretko gledajući i suze na njihovom licu.

– Ćerka mi je prošlog leta dobila vaške u školi, ja sam to sanirala, ali su se vratile posle mesec dana. Nisam frizer ali imam talenta za taj posao, npr za feniranje i slično. Takođe, perfekcionista sam. Kako nisam radila 13 godina jer sam bila posvećena deci, a onda ostala sa njima i shvatila da moram i treba nešto da radim, rodila se ideja čime bih mogla da se bavim – kaže Biljana za Telegraf Biznis.

Kako nam objašnjava, sve je još uvek “sveže”, tačnije lokal je u pripremi, i Biljana se sprema da ga registruje kao paušalac.

– Tek sam objavila post na mreži, još nemam klijente, ali im se nadam. Formirala sam i cene, tretman košta 2.000 dinara, a kontrola 1.000 dinara. Koristim šampon baš za istrebljenje vaški, i svoje ruke i znanje. Cilj mi je da pomognem mamama koje ne znaju kako da uklone vaške ili nemaju vremena za to – dodaje ova Novosađanka.

“Salon za vaške i gnjide otvaram sa ciljem da vama pomognem da eleminišete vaške i gnjide sa glave. Ne stidite se zbog nepoželjnih insekata u vašoj kosi. Biljana, vama na raspolaganju uz potpunu diskreciju”, navodi se u postu.

Ako posao bude krenuo u pravom smeru, Biljana će biti još jedna u nizu preduzetnica koje dokazuju da svaka ideja može biti dobra i isplativa, samo treba da preuzmete rizik i upustite se u nove poslovne avanture.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 13. januar

Read Next

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PETAK, 14. JANUAR – Beograduživo.rs