Bez iznenađenja: Džeguarsi izabrali Lorensa kao prvog pika – Sportklub

Kao što se i očekivalo, Džeksonvil Džeguarsi kao prvog pika na NFL draftu u Klivlendu izabrali su kvoterbeka Klemsona Trevora Lorensa.

Džeguarsi su pravo da prvi biraju dobili zahvaljujući najlošijem skoru u prošloj sezoni, pošto su na 16 utakmica ostvarili samo jedan trijumf. A još pre nego što se znalo ko će imati pravo na prvog pika, bilo je jasno da će to biti Lorens.

Mladi kvoterbek iz Noksvila je u dresu Klemson Tajgersa bio dominantan još od prve sezone na koledžu, a smatra se jednim od najvećih talenata koji se pojavio poslednjih godina.

Prošle sezone je Lorens imao 231 uspešan pas iz 334 pokušaja za 3.153 jarde i 24 tačdauna, uz samo pet presečenih pasova. Tajgersi su sezonu završili u Šugar Boulu, porazom rezultatom 49: 28 od Ohajo Stejt Bakajsa, koji su zatim u borbi za titulu ubedljivo izgubili od Alabama Krimson Tajda 52:24.

Kao drugog pika Njujork Džetsi izabrali su Zeka Vilsona, dosadašnjeg kvoterbeka Brigam Jang Kugarsa, što je takođe bio očekivan izbor. Vilson je u svojoj poslednjoj sezoni na koledžu imao 247 pasova iz 336 pokušaja za 3.692 jarda i 33 tačdauna, uz tri intersepšna.

Pravi draft je zapravo krenuo od trećeg pika, pošto su prva dva bila očekivana. Pravo da biraju treći prvobitno su imali Majami Dolfinsi, ali su ga u trejdu prepustili San Francisko 49ersima, a oni su se odlučili za Treja Lensa, još jednog kvoterbeka, koji je igrao za Univerzitet Severne Dakote. Najveća neizvesnost bila je oko toga koga će Atlanta Falkonsi izabrati sa četvrte pozicije, a izbor je pao na Kajla Pitsa, tajt enda Univerziteta Floride. Peti su birali Sinsinati Bengalsi, koji su se odlučili za vajd risivera Dža’Mara Čejsa, kojeg dobro poznaje Džo Burou, kojeg su izabrali prošle godine kao prvog pika, pošto su igrali zajedno na LSU.

Odličan izbor sa sedme pozicije napravili su Detroit Lajonsi, koji su se odlučili za tekla Peneija Suvela, pošto je prethodno kao šesti pik prozvan Džejlen Vodl, novi vajd risiver Majami Dolfinsa. Ovogodišnji osvajač Hajzmenovog trofeja Devonta Smit završio je u Filadelfija Iglsima, koji su ušli u trejd sa Dalas Kaubojsima i tako dobili 10. pika.

Draft u Klivlendu ima sedam rundi i traje do subote.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Arteta: U nekim monentima nismo ličili na sebe – Sportklub

Read Next

Serija “How I Met Your Mother” dobija reboot, a u glavnoj ulozi gledaćemo Hilary Duff – WANNABE MAGAZINE