• December 3, 2023

„Beograd me napunio energijom, nisu smetale prazne tribine“ – Sportklub

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zadovoljan je svojom igrom u pobedi nad Tenisom Sandgrenom 6:2, 6:4, 6:2 u prvom kolu Rolan Garosa.

„Dobro sam igrao i kretao se dobro. Generalno, od druge faze turnira u Rimu udaram dobro loptu, zadovoljan sam kako se osećam i kako igram. Probaću da to održim. Idem meč po meč. Fizički sam spreman i motivisan“, rekao je Đoković.

Zbog policijskoj časa u Francuskoj, večernji mečevi igraju se pred praznim tribinama.

„Imao sam veliku podršku u Beogradu prošle nedelje, to me je napunilo dobrom energijom, tako da mi sad nisu smetale prazne tribine. Ipak, nadam se da će ubuduće biti publike ovde, to je jedan od razloga zašto se i dalje takmičim. S druge strane, počastvovan sam time što sam bio prvi muški igrač koji je igrao večernji termin na Šatrijeu“.

Na pitanje čemu ga je tenis naučio, koje su najvrednije lekcije, Novak odgovara:

„Srećan sam što sam toliko uspešan u sportu u koji sam se zaljubio sa četiri godine. Imao sam podršku važnih ljudi, uz moje roditelje, npr. Jelene Genčić i Nikija Pilića. Oni su mi pomogli da postanem sportista na terenu i van njega, oni su bili pozitivan uticaj koji mi je pomogao da dođem do ovih visina. Individualni sport je, sva odgovornost je na tebi kao pojedincu, na terenu nema nikoga drugog. Postoji tim ljudi okolo, treneri, kondicioni treneri, fizioterapeuti, ali na kraju krajeva, kada izađeš na teren, sam si. I dalje uživam, mada mi putovanja sada teže padaju jer ne viđam familiju, pogotovo sada sa ovim restrikcijama. Ipak, trudim se da budem pozitivan“.

U drugom kolu Đoković se sastaje sa Pablom Kuevasom iz Urugvaja.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Jeremić za SK: Nismo odustali od borbe za trofej – Sportklub

Read Next

Ne ide u Lacio: Bolonja potvrdila da Mihajlović ostaje – Sportklub