Baršim i Samba na startnoj listi za Dijamantsku ligu u Dohi – Sportklub

Tandem velikih zvezda katarske atletike – svetski šampion u skoku uvis Mutaz Esa Baršim i bronzani na šampionatu planete u trci na 400 metara s preponama, Abderahman Samba, startovaće na mitingu Dijamantske lige u Dohi, 28. maja. To će inače biti druga stanica u ovom takmičenju u 2021. godini.

Baršim, koji je osvojio zlato u Kataru u oktobru 2019. godine, ima samo jedno takmičenje od tada. Sredinom marta je u Dohi preskočio 2,25 metara.

Posle Svetskog prvenstva u Dohi bio sam u veoma dobroj formi, ali sam zato prošle godine, usled pandemije i svih ograničenja, odlučio da propustim sve”, kaže 29-godišnji Katarac, koji je preskočio 2,43 metara, što je drugi rezultat na svetu svih vremena u ovoj disciplini.

Svi moji napori bili su i ostali usmereni na Olimpijske igre ovog leta, a verujem da sam iskoristio svoje vreme na pravi način, kako bih se pripremio. Sada je vreme za takmičenje i radujem se što ću započeti svoju kampanju Dijamantskom ligom u Dohi”, dodao je.

Samba takođe ima samo jednu trku nakon Svetskog prvenstva u Dohi 2019. godine. Krajem marta trčao je u Južnoj Africi na 400 metara i zabeležio rezultat 45,43 sekunde.

Posle određenih problema sa tetivama uoči Svetskog prvenstva, u godini pandemije odlučio sam da se posvetim zdravlju. Olimpijske igre su prioritet i verujem da sam u vremenu pandemije popravila neke stvari. Sada se vraćam tamo gde sam želeo da budem i uzbuđen sam što ću se takmičiti”, rekao je Samba.

Dijamantsku ligu 2021, koja počinje u Gejtshejdu 23. maja, gledaćete i ove godine ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Savićev gol uzaludan Atletiku (VIDEO) – Sportklub

Read Next

Moćni Sporting osvojio Bragu – Sportklub