AZ se ne predaje – Sportklub

AZ Alkmar se ne predaje – u 31. kolu holandske Eredivizije pobedio je RKC u Valvijku (3:1) i nastavio trku sa PSV-om za drugo mesto.

RKC je stigao do prednosti preko Ostiga u 17. minutu. Usledio je odgovor Gudmudsona, 11 minuta kasnije, za 1:1. Odluka je pala posle odmora, Boadu u 63. i Stengs u 82. minutu obezbedili su tri boda gostima iz Alkmara.

Herakles je sa 4:0 pregazio Venlo, pre svega, zahvaljujući trostrukom strelcu, Sinanu Bakisu. Mrežu pretposlednjeg tima u Erediviziji, pogađao je u 35, 55. i 83. minutu. Vezista Rai Vloet zaokružio je ubedljiv trijumf Heraklesa.

Vitese je bio uspešniji od Cvolea (2:1). Odlučio je Ture u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, prethodno su pogađali Broha (27) i Drost (54).

Napadač Slobodan Tedić odigrao je ceo meč za poraženi tim.

Fortuna je sa 3:0 pobedila Tvente. Lisandro Semedo upisao se dva puta u listu strelaca, između je bio precizan i Seuthens, sa bele tačke.

Srpski reprezentativac, Ivan Ilić, obukao je dres Tventea u poluvremenu.

U poslednjoj utakmici dana, Utreht je sa 3:2 pobedio Viljem Drugi. Van de Strek u četvrtom i Kerk u 68, uz autogol van Beka pred kraj poluvremena, obezbedili su domaćem timu pobedu. Na suprotnoj strani, precizni su bili Holmen u 57. i Vriet u 82. minutu.

AZ je treći sa 64 boda, koliko ima i drugoplasirani PSV. Vitese je četvrti sa 60, Utreht šesti sa 50, Herakles osmi sa 42. Deveta Fortuna sakupila je 40, 12. Tvente 37, 13. Cvole 35. RKC na 14. mestu ima 26, Viljem Drugi na 15. 25, a Venlo, na pretposlednjem, 17. 22 poena.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Doge na turskim krilima lete ka tituli – Sportklub

Read Next

Real u finalnih 15 minuta prebrinuo brige (VIDEO) – Sportklub