• December 9, 2023

“Au, bokte, di sam ja doš’o”: Jokić ispričao kako je izgledao prvi trening u Denveru

Jedan od najboljih košarkaša današnjice o jedinstvenom životnom putu od Sombora do NBA lige

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Nikola Jokić otkrio je neke zanimljive detalje iz karijere i jedinstvenog životnog puta od Sombora do vrha NBA lige.

Centar Denvera i kandidat za MVP titulu je bio tema drugog dela dokumentarca pod nazivom: “Čovek koji pravi razliku”, a koji je posvećen i njegovom menadžeru Mišku Ražnatoviću.

Jokić je u svom stilu ispričao i kako se prvi put osećao kada je kročio u NBA ligu, na trening Denvera.

– Dolazim na prvi glavni trening, gledam, svi kucaju ovako, kucaju onako, brzi, lete… Au, bokte, di sam ja doš’o… Idem ja možda kući… Možda sam se uplašio, ali sam shvatio da imam vremena da naučim, da ojačam, da budem možda i brži – iskren je Nikola.

– Moram da ih usporim, ne mogu sa njima, mnogo su brzi. Bolje neka oni igraju u mom ritmu. To mi je ostalo iz Mege, da ja igram kako meni odgovara, a ne kako oni hoće.

– Zajedno smo rasli, i Denver i ja i trener. Sada smo igrali finale konferencije. Mislim da je velika uzbrdica.

– Kada sam došao u Denver rekao sam da bih voleo da budem njihov Tim Dankan, jer je on celu karijeru proveo u San Antoniju. Bože zdravlja, voleo bih da odigram čitavu karijeru u Denveru, mada sam obećao Mišku da ću odigrati još jednu sezonu u Megi – rekao je Jokić.

Nikola Jokić

Foto: Screenshot/RTS

– Mi koji dolazimo sa ovih prostora u NBA znamo gde treba da igramo. Naučeni smo jako dobro, znamo da igramo, imamo lucidnost, to je nešto jako malo, a to malo je jako puno.

Nikola priznaje da je tokom sazrevanja imao poprilične probleme.

– Nisam mogao stvarmo nijedan sklek da uradim. Počeo sam sa ženskim i šta sve nisam radio… U Vojvodini sam se povredio na prvom treningu, u Megi sam se povredio na prvom treningu, u juniorskoj reprezentaciji sam se povredio na prvom treningu, i u Americi sam se povredio na prvom treningu!

Video: Denver poražen: Uzalud Jokićev novi tripl-dabl, spektakularne asistencije i moćno zakucavanje!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Đoković: Sećam se poraza od Federera te 2011. godine, razmisliću da li ću ići na Olimpijske igre

Read Next

JOŠ JEDNA PRIRODNA KATASTROFA – POMOR RIBA U DUNAVCU (VIDEO) – Beograduživo.rs