Ako želite da budete uspešniji, okrenite se svojim unutrašnjim motivima

Veoma uspešni ljudi, bez obzira na tokojom oblašću se bave (recimo, uspešan pisac i uspešan industrijalac), imaju neke zajedničke osobine, koliko god se razlikovali u načinu na koji ih koriste. Ispod različitih metoda kojima se služe da bi došli do mesta gde žele da se nalaze, postoji ista podloga – oni ostvaruju svoje potencijale. 

I to je mnogo dublje od skupa tehnika i taktika, dnevne rutine, poslovne oštroumnosti, sirovog talenta, ili znanja i uputstava koje su dobili od svojih mentora. Radi se o njihovoj ličnosti, više nego o bilo čemu drugom. 


Kada upoznate uspešnog vođu, primećujete da ima visok nivo energije i da je to sasvim prirodno i spontano. Vođa je delotvoran, pokretljiv, osetljiv na druge, komunikativan – dobro se povezuje sa ljudima i veoma je ekstrovertan. Dobro upravlja ljudima jer je uticajan, pouzdan, inspirativan i ambiciozan – ne mora nikome da naređuje, ljudi ga slede prorodno, jer ima to nešto u sebi, jer je prirodni vođa. 

Kod uspešnog umetnika ćete primetiti jedinstvenost – on je intuitivan, introspektivan, emotivan, pronicljiv, tumači život ispod površine vidljivog sveta, stalno slaže kockice u glavi, povezuje stvari na neočekivan način, primećuje sitnice koje drugi ne primećuju, vidi lepotu tamo gde drugima promiče. Manje ili više introvertan, umetnik je spreman da bude otvoren i ranjiv, jer njegov uspeh u velikoj meri zavisi od spremnosti da iz dubine svojih emotivnih slomova i podsvesnih sadržaja crpi inspiraciju – umetnici često kanališu svoj emotivni odgovor, svoju pol i patnju kroz dela koja stvaraju. Što su otvoreniji i ranjiviji, što su izloženiji i iskreniji, to više odgovora izazivaju u drugima. I na moraju na to da se prisiljavaju, to im je prirodno, to je njihova suština. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

5 tipova srodnih duša koje srećete u životu

Read Next

Vremenska prognoza – 28. avgust