Ako si nesigurna u svoje telo pred leto – evo šta možeš da učiniš po tom pitanju – WANNABE MAGAZINE

Do juče nam se činilo da zimi nikada neće doći kraj, a evo već danas se pitamo – kad je to pre došao maj? A gde je maj, tu je i jun, gde je jun tu je i jul… i dok smo trepnuli, leto je tu, a mi smo kao i uvek potpuno nespremne za njega. Nismo krenule na one treninge koje smo imale u planu, verovatno nismo ni promenile režim ishrane, nismo se osunčale i verovatno i dalje odlažemo onaj sveobuhvatni odlazak u kozmetički salon. I nije nam baš jasno kako nam se ova ista situacija dešava svake godine!? Bilo kako bilo, ako vas muče standardne ženske predletnje nedoumice poput “nisam dovoljno zategla noge, malo mi se vidi stomak ili celulit, da li mi je koža previše bela i zašto su mi baš sad izašle bubuljice” – u nastavku imamo nekoliko saveta za vas! Dovedite se brzo “u red” i uživajte u bezbrižnom letu pred sobom.

Posvetite se pilinzima lica i kože

Tokom zime koža nam se lakše suši usled hladnoće, a onda kada nas sustigne lepo vreme – ona naglo počinje da se lakše masti i reaguje na promene u vlažnosti vazuha i jarko sunce. Zato, proleće je idealni prelazni period u kojem bi trebalo da se posvetite promeni rutine nege svoje kože, i adaptirate je postojećim klimatskim uslovima. U svoju rutinu obavezno uvedite hidratantnu kremu, ali i kremu za sunce, koja je must have u svakom – a naročito letnjem periodu, a zatim se posvetite temeljnom čišćenju kože, koja je u letnjem periodu sklonija mašćenju i zapušenim porama. Takođe, u svoju rutinu uvedite pilinge lica, ali i celokupne kože, kako biste skinuli sa nje sve mrtve ćelije i učinili je blistavom i mekom pred odlaske na plažu.

Osunčajte se u gradu, ali pažljivo

Ako ne želite da budete najbelja osoba na plaži prvog dana kada dođete na more, potrudite se da malo boje dobijete i u svom gradu. Naravno, uz korišćenje SPF faktora, jer ne želite da mnogo oštetite svoju kožu! Ali, ono što možete učiniti za sebe je sunčanje na terasi, odlazak na reku ili na Adu – kako biste “pokupili” malo boje zajedno sa najboljom drugaricom. Izbegavajte odlazak u solarijum, koji takođe šteti koži, i pokušajte da upijete više prirodnog sunca odlascima u prirodu ili pri obavljanju nekih sportskih aktivnosti.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

20 godina je prošlo od filma “Moulin Rouge!”, a predstavljamo vam 9 stvari koje niste znali o njemu

Read Next

Nedeljni horoskop: 21. maj – 27. maj