Ako niste zadovoljni kako vam radi telefon, uz ovih nekoliko saveta služiće vas besprekorno

Android uređaji su obično prilično pouzdani, ali postoje određene stvari koje mogu uticati na performanse vašeg telefona ili tableta. Loš vek trajanja baterije, aplikacije koje se loše ponašaju su samo neke od najčešćih žalbi…

Međutim, uz malo znanja, možete veoma lako da rešite ove probleme, kako bi vaš uređaj radio bez problema.

Produžite trajanje baterije

Svaki uređaj je različit, ali većina ima dovoljno jaku bateriju da vas provede kroz ceo dan. Međutim, ako vam se čini da se baterija prebrzo prazni, možete da pokušate sa nekoliko jednostavnih stvari, savetuju Pametni telefoni.

Mnogi uređaji imaju velike, svetle ekrane – što je sjajno za vas, ali ne i za bateriju! Srećom, smanjenje osvetljenosti ekrana vam može pomoći. Da biste pristupili ovu funkciju, idite na podešavanja na vašem uređaju, a zatim izaberite opciju Ekran (eng. Display).

Određene aplikacije i pozadinski procesi troše više baterije nego što možda mislite. Da biste saznali šta najviše crpe bateriju vašeg uređaja, idite na Podešavanja, a zatim dodirnite Baterija. Ako vidite aplikaciju koju gotovo da ne koristite pri vrhu liste, možda ćete je želeti da je deinstalirate ili pokušate da prilagodite njena podešavanja.

Postoje određene tehničke stvari koje mogu opteretiti bateriju, uključujući izveštavanje o lokaciji i skeniranje obližnjih Wi-Fi mreža.

Telefon, Smartfon, WiFi, Internet

Foto: Pixabay.com

Zatvaranje, napuštanje i upravljanje aplikacijama

Postoji nekoliko razloga zbog kojih biste možda želeli da zatvorite aplikaciju (ili da je napustite u krajnjem slučaju). Na primer:

  • Aplikacija možda ne radi neispravno – možda je zamrznuta ili se ne prikazuje pravilno.
  • Aplikacija radi u pozadini iako je ne koristite, što može predstavljati prekomerno opterećenje baterije.

Mnoge aplikacije su dizajnirane da rade u pozadini, pa biste trebali biti oprezni kada napustite bilo šta važno. (Na primer, e-pošta se neprekidno izvršava kako bi mogla da proverava ima li novih poruka.) Ni ovo uglavnom ne troši mnogo energije. Ako imate posla sa pravim “energetskim vampirom”, bolje je da uđete u aplikaciju i prilagodite njena podešavanja ili da je deinstalirate.

mobilni telefon, aplikacije, obaveštenje

Pixabay.com

Da biste zatvorili jednu od trenutnih aplikacija, dodirnite dugme Nedavne aplikacije, a zatim prevucite aplikaciju sa ekrana. Tehnički, ovo ne “zatvara” aplikaciju – već samo zaustavlja bilo koju trenutnu aktivnost koju aplikacija pokušava da obradi. Ovo je prva stvar koju bi trebalo da isprobate ako vam neka aplikacija stvara probleme. Takođe, možete klikom na dugme Zatvori sve zatvoriti sve aplikacije koje rade u pozadini.

Da biste isključili aplikaciju, idite u Podešavanja, a zatim odaberite Aplikacije ili Menadžer aplikacija, u zavisnosti od proizvođača telefona. Zatim otvorite aplikaciju koju tražite i dodirnite dugme Prisilno zaustavi. Ovo će zatvoriti aplikaciju i zaustaviti sve aktivnosti (uključujući nove poruke, obaveštenja i druge aktivnosti u budućnosti). U većini slučajeva, aplikacija se neće ponovo pokrenuti sve dok je ne pokrenete sami.

Pazite šta preuzimate

Konačno, jedna od najlakših stvari koju možete učiniti da bi vaš uređaj nesmetano radio je izbegavanje sumnjivog softvera. Drugim rečima, ne preuzimajte ništa sumnjivo iz Play prodavnice. Neke aplikacije mogu da sadrže malver ili druge funkcije za trošenje energije koje mogu uticati na performanse vašeg uređaja.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 21. maj

Read Next

I Kejt Hadson dolazi u Srbiju? Lepa glumica igra u filmu “Nož u leđa 2”