Ako Gigi može da pokaže celulit, možemo i mi – evo kako je celulit ponovo postao okej! – WANNABE MAGAZINE

Čini nam se da kao žene vodimo večitu bitku sa svojim telom. Zapravo, ne čini nam se. Zaista to radimo! Držimo dijete, odlazimo na trčanje, pretplaćujemo se na posebne režime ishrane, isprobavamo jogu, pilates, masaže, plivanje… sve samo da bismo u svakom trenutku izgledale savršeno i bile bez grama celulita. Gledamo neke poznate i nepoznate devojke na Instagramu, najčešće manekenke kojima je priroda podarila savršeno tanke i duge noge, i kojima je svakako u opisu posla da imaju dovoljno vremena provedenog u teretani i pitamo se – kako i mi ne izgledamo tako. Pa one su zaista bez mane! 

Ali, šta se dešava onda kada shvatimo da zapravo… nisu? Da su i one žene od krvi i mesa, i celulita, kao i mi, i da prolaze kroz iste telesne promene i nisu u svakom trenutku perfektne. Baš juče sam na internetu naišla na fotografiju čuvene manekenke Gigi Hadid, koja se nedavno porodila, i videla ono što nimalo nisam očekivala od jedne manekenke, iako je to sasvim razumna pojava – Gigi ima celulit na nogama. I to ne samo da ga ima, nego i ne pokušava da ga prikrije, već nosi kratki biciklisitički šorts, bez imalo brige na svetu. Naravno, to je učinilo da se zapitam zašto sam se ja svih ovih godina bojala i najmanjih naznaka celulita na sebi, i zašto sam svakog leta vagala da li je okej da nosim štorts kada izađem u grad, ili nije.

I zato je vreme da ustanovimo. Celulit je okej stvar. Imaju ga naše mame, naše sestre, drugarice, imamo ga i mi. I znate šta, dosta mi je toga da ga se plašim ili čak “gadim”, kao što sam to nekada činila kada se pogledam u ogledalo. Zaista, zašto sam samoj sebi nanela taj pritisak? Svaki put kada pomislim na celulit, ili strije, ili bilo koju nepravilnost na svom telu, setim se i filma “Jedi, moli, voli” u kojem je Julia Roberts silno nesigurna oko svog izgleda (iako kao i uvek izgleda predivno) sve dok je prijatelj ne pita da li ju je ikada ijedan muškarac odbio zbog toga što ima malo sala na stomaku, ili strije na nogama – na šta mu ona, naravno, daje odgovor: ne. I sada razmislite, da li se i vama tako nešto dogodilo ili isto kao i njoj, nije? Naravno da nije! Verujte nam, kada se skinete pred muškarcem, poslednje što je njemu na pameti je imate li vi malo celulita ili nemate.

Dakle, povedite se primerom Gigi ili Julie, i prestanite toliko da budete stroge prema sebi i svom telu! Da, naravno da se nećete zapustiti i prestati u potpunosti da živite zdrav život i hranite se kako treba, ali ponekad je zaista okej da sebi date malo oduška, i pojedete to parče torte – pa makar vam i završilo u butinama! Volite svoje telo, uživajte u svojim nepravilnostima i pokažite da ste prava žena, a ne devojka koja mora da prođe kroz sto Instagram filtera da bi se pojavila na internetu, a onda uživo strahuje da izađe iz stana.

Naslovna fotografija: instagram.com/creativeinspomagazine

Anja Đorđević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Brit Awards 2021: Pogledajte šta je ko obukao i šta je ko osvojio – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Ellen DeGeneres prestaje da snima svoj talk show posle 19 godina – pročitajte i zašto – WANNABE MAGAZINE