Ako do 15. maja ne prihvatite nova pravila WhatsApp vas briše, a evo šta dobijate ako ih prihvatite

Nova pravila su uvedena zbog kupovine putem Facebooka, pa ako odlučite da tu društvenu mrežu koristite za šoping, a koristite i WhatsApp, operaterima onlajn prodavnica će biti dozvoljeno da vas kontaktiraju

WhatsApp, Vocap

Foto: Pixabay

Velika prašina koja se početkom godine podigla oko novih pravila privatnosti koje je uveo WhatsApp, zbog čega je tu aplikaciju napustio ogroman broj korisnika, kao da se malo selgla posednjih nedelja.

Ipak, među onima koji su nastavili da koriste aplikaciju, ima dosta neodlučnih korisnika, koji još uvek nisu sigurni da li će možda preći na Viber, Telegram ili Signal, ili će ipak ostati verni Facebookovoj aplikaciji.

Za sve njih važi rok koji je WhatsApp dao za prihvatanje novih pravila. Ako želite da nastavite da koristite WhatsApp posle 15. maja, moraćete da ih prihvate, ali vam u tom slučaju savetijemo da obratite pažnju na to do koje mere ona zadiru u vašu privatnost.

Nova pravila uvedena su zbog kupovine putem Facebooka, pa ako odlučite da tu društvenu mrežu koristite za šoping, a koristite i WhatsApp, nova pravila dozvoljavaju operaterima onlajn prodavnica da vas kontaktiraju i da sa vama komuniciraju i putem WhatsAppa, podseća WABetaInfo.

Poruke koje korisnici razmenjuju sa svojim kontaktima nikad ne dolaze u ruke WhatsAppa, piše taj sajt. Interna statistika aplikacije koja broji minute korišćenja, ID uređaja sa koga se ona koristi, kao i kontakte sa kojima komunicirate, ovde se ne spominje. Uprkos tome, WhatsApp nikad neće čitati vaše poruke.

Problem se, međutim, javlja kada je komunikacija sa onlajn prodavnicama (tzv. Business chats) u pitanju. Iako Facebook neće čitati vaše privatne razgovore, onlajn prodavnice sa kojima komunicirate to mogu da rade, što znači da oni vaše prepiske mogu da koriste u marketinške svrhe, što uključuje i sam Facebook.

Međutim, upotreba Business chats-a je opcionalna, što znači da ne morate da je prihvatite, čime donekle eliminiše opasnost od krađe podataka i mogućeg praćenja vaših aktivnosti.

Oni koji nova pravila ne prihvate, posle 15. maja neće moći da šalju ni da primaju poruke, ali će moći da obavljaju pozive i da primaju notifikacije. Za takav način korišćenja će imate tačno 120 dana, pre nego što WhatsApp potpuno deaktivira nalog i izbriše ga.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Renault se definitivno oprašta od dizelaša i brze vožnje

Read Next

Prekoračili ste brzinu na auto-putu, a mislite da niste primećeni? Ovo je dokaz da niste u pravu!