Connect with us

Vesti

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u 2 grada u Srbiji

Published

on

Institut za transfuziju krvi Srbije

Foto: Telegraf

Dobrovoljni davaoci krv danas mogu da daju u Beogradi i u Ubu. 

Ub

Trg, autobus od 9 do 14 časova

Beograd

Čukarica, Požeška ulica, ispred Doma zdravlja, autobus od 9 do 14 časova

Ko sve može dati krv?

Davalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18 do 65 godina kod koje se lekarskim pregledom i proverom krvne slike, odnosno nivoa hemoglobina, utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni nju, niti osobu kojoj bi se ta krv primenila.

Osoba treba da bude zdrava i dobrog opšteg stanja, teža od 50 kilograma, da joj je telesne temperatura do 37 stepeni. Interval između davanja krvi je tri meseca (12 nedelja) za muškarce i četiri meseca (16 nedelja) za žene.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Vesti

Danas promenljivo oblačno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom: Maksimalna temperatura 27°C

Published

on

By

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đorđe Đurić

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Beogradu u četvrtak promenljivo oblačno, sparno i nestabilno, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom

Kiša, Beograd Foto: Mateja Beljan

U Srbiji u četvrtak promenljivo oblačno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom i obilnim pljuskovima.

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 10 do 16°C, maksimalna dnevna od 18 na jugoistoku do 27°C na severu Srbije.

U Beogradu u četvrtak promenljivo oblačno, sparno i nestabilno, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura 16°C, maksimalna dnevna 24°C.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Vesti

Demonstranti u Tirani gađali policiju Molotovljevim koktelom: Zapaljiva smesa im pala pod noge

Published

on

By

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milan Prelić

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je osmi protest opozicije u Tirani, koja traži ostavku Veliaja nakon hapšenja više direktora osumnjičenih za korupciju na tenderima

Molotovljev koktel Foto: Shutterstock

Desetine građana Tirane danas je demonstriralo protiv gradonačelnika albanske prestonice, Eriona Veliaja, javlja Albanian Daily News. Tokom protesta demonstranti su policiju gađali Molotovljevim koktelom.

Demonstranti, koji zahtevaju ostavku gradonačelnika, okupili su se oko 11 sati, da bi ubrzo na organe reda bila bačena zapaljiva smesa.

Okupljeni građani su pokušali da uđu u Gradsku kuću, pa su srušili ogradu, ali nisu uspeli da probiju policijski kordon.

Ovo je osmi protest opozicije u Tirani, koja traži ostavku Veliaja nakon hapšenja više direktora osumnjičenih za korupciju na tenderima.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Vesti

Apokaliptične scene u Šapcu: Voda prodrla u podrume i garaže, potop i u Medicinskoj školi

Published

on

By

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dragan Grujić

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici sektora za vanredne situacije su brzo reagovali i još uvek su na terenu gde intervenišu na pet lokacija u gradu

Šabac poplava potop nevreme oluja vatrogasci Foto: Dragan Grujić

Obilne padavine koje su oko 20.30 časova zahvatile područje Šapca izazvale su potop na pojedinim ulicama u centru grada jer atmosferska kanalizacija nije mogla da prihvati ogromnu količinu  vode.

Za vreme i neposredno posle provale oblaka na ulicama u pojedinim delovima zabeležene su apokaliptične scene. Zbog vodene bujice saobraćaj je kratko bio otežan, a drušvenim mrežama se šire snimci poplavljenih ulica i automobila koji “plivaju” u vodi.

Pripadnici sektora za vanredne situacije su brzo reagovali i još uvek su na terenu gde intervenišu napet lokacija u gradu.

– Voda je prodrla u podrumske prostorije i garaže stambenih zgrada i kuća, kao i u Medicinskoj školi. Angažovano je 13 vatrogasaca-spasilaca koji su sa 7 vozila i četiri pumpe – saznaje Telegraf.rs.

Oni su već satima na terenu i čeka ih još dosta posla ove noći.

– Voda se polako povukla sa ulica, ali dok ne završimo sve intervencije noćas za nas nema odmora – naveli su u Sektoru za vanredne situacije u Šapcu.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.