ABBA objavljuje novi album nakon 40 godina pauze

Da li možete da poverujete da ABBA objavljuje novi album nakon čak 40 godina studijske pauze? E pa poverujte, jer će njihov 9. studijski album pod naziv Voyage biti objavljen 5. novembra 2021. godine. Planetarno popularni švedski pop kvartet, koji čine Benny Anderson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad i Björn Ulvaeus, najavio je i novo koncertno iskustvo, takođe nazano Voyage, koje će s nastupima početi u maju 2022. godine. Pored desetočlanog benda, njihove digitalne verzije, ne hologrami, pojavljivaće se noću u Abba Areni sa 3.000 mesta kapaciteta u Olympic parku. Karte će biti u prodaji od 7. septembra 2021.

Grupa je najavila da će na albumu biti zastupljena i jedna božićna pesma, a zainteresovani već sad mogu poslušati baladu I Still Have Faith i šimi numeru Don‘t Shut Me Down. Pored obožavalaca, i sami članovi grupe su uzbuđeni. Anni-Frid je povodom okupljanja izjavila da je “pravo zadovoljstvo ponovo raditi sa grupom” i da je “presrećna sa onim što su stvorili”. Anderssona i Ulvaeusa je nazvala “izuzetno talentovanim, istinski genijalnim tekstopiscima”.

ABBA digitalni avatari napravljeni su korišćenjem tehnologije snimanja pokreta, sličnu onom koju je Andy Serkis koristio da portretiše CGI zveri u holivudskim filmovima. Wayne McGregor, umetnik u Londonskom kraljevskom baletu, osmislio je koreografiju nastupa, dok je tim od 850 ljudi iz kompanije Georgea Lucasa Industrial Light & Magic uradio dizajn i animaciju avatara. McGregor je odrastao na severu Engleske 70-ih gde je učio da pleše uz klasični, latino i ABBA disko zvuk, a sad pleše uz ABBA-u u realnom životu. “Uskoro punim 50, a osetio sam se kao da ponovo imam 8 godina – to je magija ABBA-e”, rekao je McGregor.

Album i koncert najavljeni su još pre nekoliko godina. Avatar koncept, “Abbatars” kako ih Ulvaeus zove, 2016. godine je pomenuo Simon Fuller, koji više nije uključen u projekat. Povratak u studio članovi su doživeli kao neočekivano iskustvo. Bilo im je zabavno da, nakon toliko godina, ponovo udruže snage, pa su to i učinili. Imali su osećaj kao da je vreme stalo, i da su bili na kratkom odmoru.

[embedded content]

[embedded content]

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Evo zašto je mlada glumica Sydney Sweeney naša nova omiljena stilska inspiracija

Read Next

Vremenska prognoza – 4. septembar