A gde je kamera? Novi trend uskoro stiže na nove modele telefona

Posle posle senzora za čitanje otiska prsta, i kamere dobijaju novo mesto…

Proizvođači pametnih telefona, sa svakom novom generacijom modela, sve brže prate jedni druge kada su inovacije koje ugrađuju u svoje nove modele u pitanju.

Ovoga puta reč je o kamerama, koje će u sledećoj generaciji premijum uređaja, posle senzora za čitanje otiska prsta, dobiti mesto ispod ekrana.

Očekuje se da će Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo, ZTE i Meizu, u drugoj polovini ove godine, predstaviti svoje prve modele sa kamerama ispod ekrana.

Prema informacijama, koje je objavio popularni tech dojavljivač Ice universe, prvi Samsung i Oppo uređaji koji će imati kamere ispod ekrana biće novi modeli sa ekranom na preklop, dok će kod Xiaomija to biti model Mi Mix 4.

Prethodno se pojavila informacija da će Vivo NEX 5, čije se predstavljanje očekuje na jesen, imati unapređenu kameru koja će biti smešena ispod displeja, prenosi GSM Arena.

ZTE, s druge strane, sprema već drugi model sa takvom kamerom, koji će naslediti aktuelni model Axon 20 5G, čija inovativna kamera nije pokazala neki značajniji kvalitet. Ta kineska kompanija je potvrdila da će naslednik Axon 30 biti opremljen novom generacijom kamera, ali sem toga, nije saopštila više detalja.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Goli život Lidije Vukićević! U 59. godini skinula sve sa sebe, komentari “divljaju”

Read Next

Vlahović čupa Fiorentinu iz problema, dao je novi gol, prestigao Ibrahimovića na listi strelaca