7 znakova da vam više nije mesto u toj vezi

Jedna od najtežih odluka je kako izaći odnosa u kojem nismo srećni. Zato se ponekad pravimo da ne primećujemo da nismo srećni, i da ovako nismo zamišljali svoj život. Odlažemo neizbežno, a to utiče na naše srce, glavu, a i stomak. Ovo je sedam znakova koje ne smete ignorisati jer znače da je definitivno vreme da potražite svoju sreću na drugom mestu.

Kada se prisećate lepih stvari, a sve su u daljoj prošlosti

U čovekovoj (dobroj) prirodi je da se on uvek priseća lepih stvari. Baš zato nam raskid užasno teško pada – jer mi u momentu bola zaboravimo na sve ružne stvari koje su dovele do tog raskida i razmišljamo kako je nekad bilo lepo (#bilojelepo). To nas uporno koči da nastavimo dalje, kako posle raskida tako i u vezi. Kada su sve te lepe stvari kojih se prisećamo u pluskvamperfektu, to znači da već neko vreme ne stvaramo nove i da je vreme da izađemo iz tog odnosa.

Stalno se svađate i prepirete

Svaki par ima fazu u kojoj se zbog svake sitnice započinje svađa. To se dešava kada neko od partnera (ili oboje) ima stres na poslu, porodične probleme ili nešto slično što ga tišti. Koliko god da ne želimo da se istresamo na nekom ko nam je najbliži, to je ipak česta pojava. Naš partner nekada razume pa prećuti, nekada nastane svađa, ali bitno je da pružite jedno drugom podršku i zajedno izađete iz te faze i vratite odnos na ono što je nekada bio. Ako ta faza traje i traje, to znači da nije u pitanju samo faza.

Osećate da vam svaki razgovor oduzima previše energije

Ovaj znak se nekako nadovezuje na gorepomenuti. Svaka svađa, koja se nikad i ne završi već se samo nastavlja dalje, čini vam se kao začarani krug iz koga ne možete da izađete. To toliko frustrira da biste najradije seli na pod i vrištali – upravo jer ste premoreni. Premoreni ste jer vam svaki razgovor koji se pretvara u prepirke oduzima toliko energije da posle njega niste ni za šta sem za spavanje. To vam je crveni alarm koji vam označava da sa tom osobom više nemate šta da radite.

Sve vam je preče od viđanja sa partnerom

Postoje parovi koji se viđaju svaki dan, kao i oni koji se viđaju jednom nedeljno – svako ima svoj bioritam i ne postoji “normalna” količina viđanja. Svaka veza ima svoj tempo na koji utiču svakodnevnica, posao, obaveze… Ali zato gledate da kada imate slobodnog vremena, upravo to vreme provedete sa voljenom osobom jer vam je to najdraži vid odmora. Ako vam to više nije ni prioritet, a ni u top 3, nešto tu ne štima. To ne znači da treba da stavljate vezu u svoj životni fokus, ali ukoliko vam je sve preče od viđanja sa partnerom – ta veza je već završena samo ne želite sebi da priznate.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Zašto ne uspevate da postignete ono što najviše želite

Read Next

Dolazi leto i vreme je da pokažete svoja stopala – a evo koje su boje pedikira trenutno u trendu