7 stvari koje morate da uradite do kraja godine

Decembar je poslednji mesec u godini kad se osvrćete na sve kroz šta ste prošli prethodnih meseci. Još jedna godina obeležena je usponima i padovima, lepim i manje lepim momentima, ali na samom kraju trudite se da izdvojite ono što je dobro i da po tome pamtite godinu.

Koliko ste samo puta čuli one kliše rečenice kojima nas savetuju da padove ne karakterišemo kao takve, već kao šansu za novi, bolji početak. Pa kao što i sa dijetom krećete od ponedeljka, jer ponedeljak je početak radne sedmice, prvi dan u nedelji je pravi momenat da okrenemo novi list, isto važi i za životne odluke na kojima radimo od januara. Dakle, decembar, kao poslednji mesec u godini ostavljamo za planiranje, zabavu, uživanje i razvijanje ideja o budućnosti.

Šta sve možete da uradite krajem decembra kako biste od januara ostvarili sve o čemu maštate?

Oprostite, zaboravite i izvinite se

Ako ste tokom godine doživeli neprijatnost i smatrate da je niste do kraja rešili, možete da pozovete tu osobu na kafu i rešite nesuglasice. Važno je da sve toksično što nosite sa sobom do kraja godine odstranite. Ne dozvolite da vas bilo šta poremeti. Isto tako, oprostite ljudima koji su vam učinili nešto loše, ne zaboravite onaj čuveni citat: “Samo zato što si me izgubio kao prijatelja, ne znači da si me dobio za neprijatelja. I dalje želim da jedeš, ali ne za mojim stolom.” Oprostite, zaboravite i izvinite se ljudima sa kojima ste iz nekog, samo vama poznatog razloga, prekinuli kontakt. Tim ćete konačno zatvoriti krug i zakoračiti u sledeću godinu spremni za nova poznanstva, bez pritiska i osećaja krivice.

Probajte nešto novo

Sigurno postoji nešto što ste želeli da uradite tokom godine, ali niste stigli. Razmislite šta je to i kako se uklapa u vaše slobodno vreme i konačno probajte nešto novo. Možda ste tokom godine želeli da uplatite sebi neki kurs i sada je pravi trenutak.

Sredite stan i očistite garderober

Ovo je nešto što često radite, ali sada je trenutak za dobro delo. Dok ste čistili stan, odvajali ste garderobu i obuću koju ne nosite, a koju možete da poklonite. Zamislite koliko će deca iz Svratišta da se obraduju toj crvenoj jakni ili pletenim haljinama. Osim što ste učinili dobro delo, oslobodili ste i svoj životni prostor i videćete koliko ćete se lepše osećati.

Pročitajte i ovo:  Šta je “casual dating” i da li je to prava opcija za vas?

TO-DO lista

Napravite listu stvari koje želite da uradite krajem decembra, ne zaboravite na izlasak za prijateljima, izlet ili planinarenje. Posetite značajnu destinaciju koje se nalazi blizu vašeg grada, idite u spa i na masažu. Posvetite se sebi i radite na sebi! Tokom decembra postoje organizovani festivali koje ne smete da propustite!

Lista za narednu godinu

Naravno, nikada ne možete da znate šta će tačno da se dogodi tokom godine, ali možete da napravite listu prioriteta. Vreme je da počnete sa treninzima i zdravom ishranom o kojoj toliko pričate. Možda ste tokom godine planirali da razvijete novi posao ili uradite nešto za svoju karijeru.

Otputujte

Napunite baterije za početak godine i častite sebe produženim vikendom u zemlji koju već izvesno vreme planirate da posetite. Bilo da putujete sami ili u društvu, pre putovanja istražite sve znamenitosti i zanimljivosti grada kako biste stigli da ih obiđete.

Uživajte!

Potrudite se da svakodnevno uživate u malim stvarima. Sedite pored kamina, pijete kafu i gledajte omiljenu seriju. Zar to nije još jedan razlog da volite decembar?

Pročitajte i ovo:  5 načina da se nosite sa praznicima ako ste tužni

Naslovna fotografija: instagram.com/5959jessica

Dragana Stojanović

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Šampioni deklasirali Bronkose – Sportklub

Read Next

Konkurs za POSAO: ACCOUNT MANAGER – priključi se WANNABE MAGAZINE timu! – WANNABE MAGAZINE