6 situacija u kojima je Miranda Hobbes bila naš duhovni vođa

Retko kada sa ponosom citiramo likove iz serije “Seks i grad”, ali postoje neke rečenice Mirande Hobbes koje ovoj seriji zaista izvlače prosek. Niko ne može da porekne da je ova serija devedesetih bila revolucionarna kada su u pitanju seksualne slobode (pogotovo ženske), ali čim smo malo sazreli i sami krenuli da prolazimo kroz razne ljubavne brodolome, shvatili smo da je odgovor na pitanje “Da li si Keri, Samanta, Miranda ili Šarlot” – NIJEDNA.

Njihove nepresušne teme o muško-ženskim odnosima zaista nakon nekog vremena krenu da umaraju, i koliko god su nam otvorile vrata da mnogo otvorenije pričamo o seksu, nisu nas naučile da to nije jedino o čemu bi trebalo da razgovaramo.

Baš zato, izdvajamo 6 Mirandinih rečenica koje zaista možemo da primenimo u realnom životu, iliti prosto rečeno – koje nisu jadne.

Od svih ženskih likova u seriji, Mirana je uvek imala najčvršći stav. Kada kaže “Nemoj više nikada da si me pozvao”, ona to zaista i misli, i neće onako ženski gledati u telefon i misliti se “Pa on mene stvarno nije pozvao”. Nikada nije bila dvosmislena, i uvek je govorila tačno ono što je i mislila i osećala, zato je i najmanje problema imala u svojim vezama. Možda dramu možemo da ostavimo u danima PMS-a, a ovih ostalih 20 da kada nešto kažemo, zaista stojimo iza svojih reči.

“Dela, ne reči” istetoviralo je pola devojaka koje su u prvoj godini srednje škole imale latinski. To baš lepo izgleda na koži, ali kako izgleda u praksi? U jednom trenutku samo prestanemo to da primenjujemo i prestanemo da gledamo dela i tražimo reči koje će ih dopuniti. Ali neki zaista nailaze na poteškoće da svoja osećanja pretoče u reči, ali to ne znači da ne rade sve da ih pokažu. Nismo svi isti, a 100 ljudi ne znači i 100 “volim te”.

To što volimo, želimo i u čemu uživamo nikada nisu razlozi da se nekome izvinjavamo. Ni manje stvari ne iziskuju izvinjenje kao što je naš nedostatak vremena da im “poklonimo” pažnju, a kamoli nešto što nas usrećuje. Miranda je prva otvoreno govorila o masturbaciji i razbijala stigmu koja je okružuje kada su žene u pitanju i na tome ćemo joj zauvek biti zahvalni.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Valjevci tvrde: Šamarali nas u Kragujevcu – Sportklub

Read Next

Ovde i sada – tu ste gde treba da budete