6 modnih pravila kojih kraljevska porodica mora da se pridržava

U svakom društvu i zajednici postoje neka nepisana pravila, ali kada je u pitanju kraljevska porodica, ona uglavnom nisu javno poznata. Od toga da je princ Filip uvek morao da hoda iza kraljice, preko toga da dva naslednika ne smeju da putuju zajedno avionom, da ne smeju da daju autograme ni da se slikaju sa fanovima do toga koje će im boje biti nokti. Modna pravila nisu izuzetak, pa u nastavku teksta pročitajte koja su to pravila kojih kraljevska porodica mora da se pridržava.

Nokti ne smeju da budu u jarkim bojama

Još od 1989. godine, kraljica Elizabeta nosi istu nijansu laka na noktima, a to je bledoroze boja. Marka koju koristi je “Essie”, a nijansa se zove Ballet Slippers. Ostali (ženski) članovi kraljevske porodice takođe ne nose jarke boje laka za nokte, pa ih najčešće možemo videti sa bezbojnim lakom, ili istim koji nosi kraljica Elizabeta već 32 godine.

Tijare nose samo mlade na venčanju i udate žene

Ako pitate devojčicu koja čuči u nama ko nosi tijaru, ona će samouvereno reći – princeze. Dok to dete uživa u naivnosti i neznanju, mi se ipak borimo sa realnim svetom. Da, princeza nosi tijaru, ali samo ako se udaje ili je udata jer tijara simbolizuje gubitak nevinosti i tranziciju iz devojke u ženu. Iako su se vremena promenila, tradicija nije, i ovo pravilo je u engleskoj kraljevskoj porodici i dalje na snazi. Megan Markl je prvi put nosila tijaru na svom venčanju.

Šeširi su poželjni u javnosti, ali ne posle 6

Kada pomislite na englesko venčanje, prva asocijacija su vam – šeširi! Pravilo u kraljevskim porodicama u prošlosti glasilo je da žene moraju da nose šešire tokom zvaničnih poseta do 6 sati popodne, a nakon toga su ga menjale tijarom (samo ako su udate, sećate se). To pravilo se zadržalo samo tokom formalnih dešavanja poput kraljevskih venčanja ili sahrana, ali je i dalje jedno od “najmodnijih” pravila u kraljevskoj porodici.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Kada će javnost postati nežnija prema poznatim ženama koje su majke? – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Šteta, šteta, šteta! Andrej Barna isplivao državni rekord, ali ostao bez finala na 100 metara