6.000 ZA UDŽBENIKE – ŠTA JE RODITELJIMA POTREBNO ZA PRIJAVU? – Beograduživo.rs

6.000 ZA UDŽBENIKE – Kroz nekoliko dana, odnosno od 20. avgusta do 30. septembra, svi roditeljli učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola u Beogradu, moći će da se prijave za bespovratna sredstva u iznosu od oko 6.000 dinara koje dodeljuje Grad Beograd, a za kupovinu udžbenika iz četiri predmeta – srpski, matematika, svet oko nas i izabrani strani jezik.

Što se tiče prijave na konkurs, za istu je potrebno sledeće: 
  • potvrda iz škole za upis deteta u prvi ili drugi razred, u kojoj će biti i napomena čije je udžbenike škola izabrala;
  • lična karta;
  • kopija platne kartice.

Za svako dete se po automatizmu nabavlja izvod iz matične knjige rođenih, a moguća je i online prijava. Nakon izvršene obrade podataka, dobija se informacija koliko sredstava i u kom roku će ista biti uplaćena na račun roditelja.

Podsetimo, pored sredstava za udžbenike za učenike prvog i drugog razreda, Grad je za učenike od trećeg do šestog razreda obezbedio nešto više od 67.000 besplatnih tableta. Oni će učenicima biti podeljeni u školama, a roditelji će potpisati revers za preuzimanje. Tableti će tri godine biti vlasništvo grada, nakon čega vlasnici postaju roditelji učenika. Svi tableti će imati internet karticu Telekoma Srbije, što znači da će svaki uređaj imati internet. Uz njih će učenici dobiti i kod za digitalne udžbenike.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: Blic.rs

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

UZ MONEYBACK SI UVEK NA DOBITKU: IGRAJ EXPANSE IGRU I SREDOM UŽIVAJ U DODATNIM POGODNOSTIMA – Beograduživo.rs

Read Next

Večiti Judonis Haslem dobio novi ugovor – Sportklub