5 vežbi istezanja za brži dolazak do orgazma – WANNABE MAGAZINE

Postoje istezanja koja vam mogu pomoći kod anksioznosti, poboljšanja varenja, smanjenja menstrualnih bolova. Ali da li postoje vežbe koje dovode do boljeg seksa? Da, postoje. To su vežbe koje jačaju i istežu dno karlice. Kada u vaši mišići na dnu karlice isuviše stegnuti ili slabi, onda ćete imati poteškoće da postignete orgazam. Ovo se pre svega odnosi na žensku anatomiju.

Ako trenirate, radite vežbe snage, kardio vežbe, a ne istežete se redovno, to može uzrokovati da vaši mišići dna karlice postanu stegnuti, što uzrokuje teži dolazak do vrhunca. Isti slučaj je i ako ne trenirate u opšte, jer u tom slučaju vaši mišići postaju slabi. Ovo su vežbe koje će pomoći da istegnete svoje mišiće koji su odgovorni za orgazam.

Poza srećne bebe

Poza srećne bebe je joga poza koja je mnogo teže nego što izgleda, naročito ako su vam mišići ukočeni. Ispravite se na podu, podignite noge pod uglom od 90 stepeni i savijte ih u kolenu. Šakama držite vrhove nožnih prstiju sa unutrašnje strane. Lagano vucite pritiskajte kolenima na dole i osetićete istezanje.

[embedded content]

[embedded content]

Lagana masaža stomaka

Ova vežba ne samo da će prijati vašim mišićima karličnog dna, nego i vašim organima za varenje, zato što će dobiti blagu masažu. Za ovu vežbu je najbolje da imate gumenu loptu koja je blago ispumpana, kako bi mogla da podnese pritisak. Ukoliko je nemate, možete položiti jastuk ispod stomaka.

Dakle, lezite na stomak, smestite stomak na loptu i naslonite se na laktove. Onda udišite i izdišite. Pri svakom izdahu ćete potonuti i osetiti kako lepta dodiruje organe. Vežba će vas opustiti i osetićete da vam neverovatno prija.

[embedded content]

[embedded content]

Kruženje nogu

Oslonite sa na kolena i šake – mačka poza. Podignite jednu nogu koju ste savili u kolenu i kružite kolenom u vazduhu. Podignite tako savijenu nogu najviše što možete, pa polako spuštajte i ne dodirujte pod. Ponovite kruženje deset puta na jednu, pa deset puta na drugu stranu. Ukoliko vam vežba prija i osećate da “gađa” šta treba, ponovite je još jednom.ž

[embedded content]

[embedded content]

Žaba poza

Gotovo sve  poze u jogi su teže nego što izgledaju, isti takav slučaj je i sa žaba pozom. Ova vežba istezanja će vam najviše pomoći da ojačate i istegnete mišiće karličnog dna.

Kao i u prethodnoj vežbi, stanite na sve četiri. Kolena smestite na glatkoj površini, gde ćete moći sa lakoćom da ih pomerate. Počnite da lagano razdvajate kolena i tonete sve niže. Kada ste dovoljno nisko, spustite se na laktove i nastavite sa istezanjem. Cilj ove vežbe je da toliko razmaktnete kolena da dodirnete pod. Polako pritiskajte i budite pažljivi jer su u ovoj pozi moguće povrede.

[embedded content]

[embedded content]

Most vežba

Most je veoma dobra vežba snage. Ojačaće vaše trbušne mišiće pre svega, mišiće leđa, ruku, ali i mišiće uz pomoć kojih dolazite do vrhunca. Lezite na leđa, savijte noge u kolenima, ruke savijte u laktovima i smestite ih na pod kod vratnog dela glave. Odignite se snagom ruku i trbušnih mišića i pokušajte da izdržite što duže u ovoj pozi pravilno držeći kičmu. Što budete više napredovali, to ćete moći više da se podignete.

[embedded content]

[embedded content]

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Mo Salah: Želim Real Madrid u finalu! – Sportklub

Read Next

Met Gala 2022 je iza nas, a ovo su komentari makeup umetnice Brane Kostić na beauty lookove sa crvenog tepiha – WANNABE MAGAZINE