• December 11, 2023

5 serija kao “Grace and Frankie” koje slave ženska prijateljstva – WANNABE MAGAZINE

U seriji Grace and Frankie, sudbina je priredila neočekivani životni obrt dvema ekstremno različitim ženama, nateravši ih da se udruženim snagama nose sa novonastalom situacijom. Grace Hanson (Jane Fonda) je oličenje gracioznosti, staloženosti i (skoro) svega što se učilo u školama lepog ponašanja. Sa druge strane, Frankie Bergstein (Lily Tomlin) je slobodna, umetnička duša koja puši marihuanu. One su žene u sedamdesetim, koje u jednom trenutku saznaju da su im muževi već 40 godina zaljubljeni jedan u drugog, pa Grace i Frankie nemaju izbora već da počnu da žive zajedno i nauče da hodaju poptuno novim životnim putem punim iznenađenja, zabave, avantura, bola i patnje. One napuštaju uobičajenu svakodnevicu i ponovo se samootkrivaju. 

Ova originalna Netflixova serija nesumnjivo predstavlja osvežavajuću priču između dve žene. Bavi se realnim temama (pogotovo o tegobama i emocijama koje starost nosi), što je čini dopadljivim svim generacijama gledalaca. Budući da je Grace and Frankie zvanično završena krajem aprila, izdvojili smo nekoliko serija koje, takođe, slave ženska prijateljstva. 

The Bold Type

Poseduje modni koeficijent filma Devil Wears Prada, dobre vibracije serije Sex and the City i svojevrsnu žensku dinamiku. Inspirisana istinitom životnom pričom urednice Cosmopolitana, Joanne Coles, The Bold Type je priča o tri ambiciozne, ali prizemne mlade žene – Jane, Kate i Sutton. Trio radi u vodećem ženskom magazinu Scarlet, koji vodi vatrena glavna urednica Jacqueline. Radnja se fokusira na njihove životne izazove dok se nose sa problemima na poslu, romantičnim vezama i životom u Njujorku, ali uvek znaju da mogu da računaju jedna na drugu. Serija je zabavna i vizuelno impresivna.  

[embedded content]

[embedded content]

Mom

Ovo je još jedan sjajni sitkom Chucka Lorrea – o disfunkcionalnom odnosu majke i ćerke Bonnie (Allison Janney) i Christy (Anna Faris), lečenim alkoholičarkama, koje su godinama bile otuđene jedna od druge – sve dok u jednom trenutku ponovo ne počnu da žive zajedno. One upoznaju još četiri žene koje se, takođe, trude da ostanu trezne, pa stvaraju blizak krug prijateljica i, na kraju, postaju kao porodica. Dok im prijateljstvo cveta, zajednički nastavljaju putovanje – ujedno se vadeći i podržavajući jedne druge u različitim situacijama. Mom koristi crni humor dok se bavi realnim problemima društva, kao što su zloupotreba supstanci, alkoholizam, kockanje, beskućništvo, bolesti, tinejdžerska trudnoća i drugo. 

[embedded content]

[embedded content]

Good Girls

Ova serija prati tri majke u Detroitu koje se bore sa novčanim problemima. Elizabeth (Christina Hendricks) je majka četvoro dece koju muž vara, Ruby (Retta) je konobarica koja pokušava da plati ćerkine zdravstvene račune, a Annie (Mae Whitman) je samohrana majka koja je dete dobila kao tinejdžerka. Njima je dojadilo da sastavljaju kraj sa krajem, pa odlučuju da opljačkaju supermarket. Uskoro shvataju da moraju da snose posledice, pa time što se međusobno podržavaju je jedini način da u svemu istraju.  

[embedded content]

[embedded content]

Firefly Lane

I ovo je još jedna Netflixova serija koja slavi prijateljstvo dve veoma različite žene. Hrabra i drska Tully (Katherine Heigl) i povučena Kate (Sarah Chalke) su prijateljice preko trideset godina. Zasnovana na istoimenom romanu Kristin Hannah, radnja se fokusira na njihovom emotivnom odnosu od tinejdžerskih godina, koji se nastavlja kroz studentski period, brak i krizu srednjih godina, baveći se njihovim ličnim i profesionalnim usponima i padovima. Firefly Lane je stekla veliki broj fanova, jer se bavi bitnim pitanjima kao što su narkomanija, alkoholizam, seksualno uznemiravanje, pobačaj itd. Druga sezona nas očekuje u nekom trenutku ove godine.

[embedded content]

[embedded content]

GLOW

Smeštena 1980-ih u Kaliforniji, GLOW prati Ruth (Alison Brie), ambicioznu glumicu koja nema mnogo sreće u poslu. Nakon niza neuspešnih audicija, Ruth dospeva u uži izbor u takmičenju u ženskom rvanju. Budući da nema šta drugo da radi, Ruth prihvata, ali stvari se ubrzo menjaju kad u ringu spazi svoju bivšu najbolju prijateljicu Debbie (Betty Gilpin). Ruth je spavala sa Debbienim suprugom i sad ih cela nacija prati kako se biju jedna protiv druge. Pored tipičnog glamura i sjaja osamdesetih, GLOW je puna jakih, karakternih žena, a Ruthino i Debbieno (ne)prijateljstvo nije jedino prikazano. 

[embedded content]

[embedded content]

Naslovna fotografija: instagram.com/theboldtypetv

Dušan Veselinović

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Sasari moćan pred plej-of, Bilan na nivou – Sportklub

Read Next

Pripremite se da dočekate i preživite predstojeći retrogradni Merkur – WANNABE MAGAZINE