• December 11, 2023

5 saveta za lakše i bolje uređenje doma

Uređivanje doma uvek počinje sa prethodno razrađenom strategijom i pripremom – pregledate časopise, Pinterest i Instagram, spremni da svoj novi dom uredite na najbolji mogući način. A onda se vrlo često iznenada nađete u očaju, pretrpani metaforičnom gomilom istih tih Pinterest inspiracija kada stvari ne ispadnu onako kako ste očekivali. Nemojte misliti da ste jedini koji su se ikada našli u sličnoj situaciji. Život u prostoru u kojem se stvari čine nekako neusklađeno može biti stresan, ali ako to spojite sa igrom upoređivanja, u kojoj se mnogi od nas nađu nakon gledanja savršenih domova na društvenim mrežama, zabavan i uzbudljiv proces ukrašavanja ponekad može dovesti do toga da se osećamo poraženo ili preplavljeno. Zato, delimo sa vama nekoliko isprobanih saveta koji mogu pomoći pri uređenju doma i koji će vam takođe omogućiti da izbegnete taj lažnooptimistični osećaj “prezadovoljstva” pre nego počnete sa renoviranjem svog prostora.

Klonite se društvenih mreža

Znate kako kažu – poređenje je lopov radosti. Nakon što ste pronašli relane inspiracije koje će vam pomoći da lakše realizujete svoje vizije, razmislite o tome da se nakratko distancirate od društvenih mreža. Ponekad previše inspiracije može prouzrokovati paralizu analize: kada preispitamo svoje sledeće korake često zaboravimo da zavirimo u sebe kako bismo utvrdili šta bi nam zaista donelo najviše radosti i čime bismo najbolje mogli upotpuniti svoj životni prostor.

Odredite prioritete

Ukoliko odlučite da slepo pratite postupak dizajniranja, možete potrošiti puno energije. Umesto toga, dobro razmislite odakle je najrazumnije početi, uzimajući u obzir svoju dnevnu rutinu. Ako zaista volite i cenite vreme koje provodite gledajući serije, dnevna soba je možda pravi prostor za fokusiranje. Ako je vaše ležanje u krevetu sa knjigom vaše srećno mesto, onda usmerite pogled na spavaću sobu. Ako u većini slučajeva naručujete hranu, onda ne brinite da li će vaša kuhinja uvek biti u vrhunskom izdanju. Uložite svoju energiju u prostorije u kojima provodite najviše vremena.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Želje koje smo zaslužili da ostvarimo u 2021. godini

Read Next

Recepti za slatki doručak