Connect with us

Vesti

5 novih meme kriptovaluta koje bi mogle postati hit

Published

on

Bitkoin, bitcoin Foto: Shutterstock/REDPIXEL.PL

Otkrili smo 5 novih mem tokena koji bi mogli imati veliku potražnju. Detaljno ćemo ih istražiti i objasniti zašto verujemo da ovi tokeni imaju potencijal da ostvare veliki uspeh na tržištu.

Pet kriptovaluta nove generacije koje obećavaju visok prinos

Ovih pet kriptovaluta predstavljaju obećavajuće mogućnosti ulaganja, svaka sa jedinstvenim tehnološkim inovacijama i tržišnim strategijama dizajniranim da investitorima isporuče visok prinos.

  • Pepe Unchained – novi Ethereum Layer-2 sa brzinom 100x bržom od Ethereuma
  • PlayDoge – nova zvezda među meme koinima i igrama za zaradu
  • Base Dawgz – inovativni mem koin koji povezuje više blok lanaca i stvara ogromnu potražnju
  • WienerAI – revolucionarni Ethereum meme token sa AI trejding robotom i visokim potencijalom zarade
  • Resistance Cat – Novi meme token na TON Blockchain-u brzo stiče pažnju i raste

Posetite Pepe Unchained

Pepe Unchained

Pepe Unchained predstavlja novi Ethereum Layer-2, dizajniran na osnovu popularnog Pepe mema. Ovaj sistem kreira ekosistem sa temom Pepe, omogućavajući korisnicima da trguju PEPU tokenima i trenutno prelaze tokene na i iz Ethereum mreže.

kripto Foto: Promo

Prednosti Pepe Unchained mreže uključuju brzinu koja je 100 puta brža od Ethereum-a i naknade za transakcije koje su znatno niže. U isto vreme, mreža koristi Ethereum-ov robusni sistem dokazivanja uloga za sigurnost.

Pepe Unchained-ov PEPU token je trenutno u fazi pretprodaje. U prvoj nedelji ICO-a trejderi su kupili tokene u vrednosti od preko 700.000 dolara. Pored toga, originalni token PEPE je zabeležio porast od preko 15% u poslednja 24 sata, što čini trenutne tržišne uslove izuzetno povoljnim za pretprodaju Pepe Unchained tokena.

Rani investitori u PEPU takođe mogu da ulože svoje tokene da bi zaradili neverovatnih 2990% godišnje stope prinosa (APY). Ovo je odlična prilika da povećate svoj portfelj pre zvaničnog lansiranja ovog mem tokena.

Posetite Pepe Unchained

PlayDoge

PlayDoge je igra za meme koine i zaradu koja privlači značajnu pažnju trejdera mem koinima i kripto analitičara. Tokom pretprodaje, PlayDoge je prikupio preko 5 miliona dolara za manje od mesec dana, što ga čini jednim od najuspešnijih novih mem koina ove godine.

kripto Foto: Promo

PlayDoge razvija kripto igru koja zarađuje novac sličnu popularnoj igri Tamagoči iz 90-ih. U ovoj igri, igrači će se pobrinuti za virtuelnog kućnog ljubimca Dogea, vodeći ga kroz sporedne avanture inspirisane klasičnim video igrama. Što igrači bolje vode računa o svom duždu, to će više PLAY tokena zaraditi.

Igračima su potrebni PLAY tokeni da bi se kvalifikovali za nagrade. Ovo je povećalo potražnju za tokenima PLAY tokom pretprodaje, jer su dostupni s popustom u odnosu na planiranu početnu cenu. Pored toga, investitori koji učestvuju u pretprodaji mogu zaraditi 131% APY ulaganjem svojih PLAY tokena.

Ovo lansiranje mem koina obećava veliko interesovanje i moglo bi privući igrače koji inače ne ulažu u meme tokene. PlayDoge takođe ima dugoročni potencijal jer bi njegova igra mogla privući stotine miliona igrača širom sveta po lansiranju.

Posetite PlayDoge

Base Dawgz

Base Dawgz je novi višelančani mem koin koji istovremeno radi na Base, Ethereum, Binance Smart Chain, Solani i Avalanche. Ovo mu daje ogroman potencijal jer može doći do trejdera na svim ovim mrežama, za razliku od ograničavanja samo na Ethereum ili samo Solanu.

kripto Foto: Promo

Projekat bi takođe mogao da igra ključnu ulogu u budućoj interoperabilnosti blokčejna. Token DAWGZ omogućava “bazni skok” između blok lanaca uz minimalne troškove gasa, što olakšava vlasnicima tokena DAWGZ da prate najnovije meme koine bez obzira na kom blokčejnu su pokrenuti.

Trenutno, DAWGZ se može unapred kupiti i Base Dawgz tim je smislio briljantan način da promoviše token. Pretvorili su prve investitore u ambasadore, nagrađujući ih dodatnim DAWGZ tokenima svaki put kada podele objavu sa Base Dawgz X naloga.

Ova strategija je omogućila da se vest o Base Dawgzu brzo proširi unutar zajednice mem koina. Pretprodaja DAWGZ prikupila je 2,1 milion dolara za samo nekoliko nedelja i velika je verovatnoća da će se rasprodati pre roka, stvarajući ogromnu potražnju za lansiranjem tokena.

Base Dawgz

Wiener AI

WienerAI je inovativni Ethereum meme token. Razvija bota za trejding kriptovalutama koji pokreće AI kako bi pomogao vlasnicima WAI tokena da maksimiziraju svoj profit na tržištu kriptovaluta.

kripto Foto: Promo

Ovaj bot će ponuditi kripto signale i automatizovani trejding, zajedno sa preporukama za razmenu tokena kako bi pomogao trejderima da postignu najbolje cene. Pored toga, WienerAI razvija sopstvenu zamenu bez naknade, koja bi mogla dodatno povećati profit trejdera.

WienerAI je svojoj zajednici predstavio svoj trejding bot, a rezultati pokazuju da je na dobrom putu da isporuči radni proizvod. Istovremeno, pretprodaja tokena WAI prikupila je više od 7,2 miliona dolara, što ukazuje na veliko interesovanje kripto trejdera za ovaj novi mem token.

Pretprodaja trenutno napreduje brže nego što se očekivalo, što sugeriše da će tokeni biti rasprodati, ostavljajući WAI veliku potražnju pri lansiranju. Trejderi koji se opredele mogu odmah da ulože svoje tokene i zarade 179% APY, velikodušan prinos koji će povećati njihove WAI novčanike ispred potencijalno značajnog izlaska na tržište.

Posetite Wiener AI

Resistance Cat

Resistance Cat je novi mem token koji je nedavno lansiran na blokčejnu TON i već je privukao pažnju sa tržišnom kapitalizacijom od 6,4 miliona dolara za samo 10 dana. Od objavljivanja, njegova cena je porasla skoro 30%, sa obećavajućim izgledima za dalji rast.

kripto Foto: Promo

Token RECA, poznat kao Resistance Cat, ima značajan potencijal zbog svog prisustva na blokčejnu TON. Ovaj lanac podržava Telegram, koji mu daje pristup milionima korisnika ove popularne platforme za razmenu poruka. To ga čini privlačnim za fanove mem tokena, posebno one koji cene inovacije i zajednicu oko mačaka.

Pored toga, Resistance Cat planira da razvije bota za trejding i igru tap-to-earn u okviru ekosistema TON. To bi moglo dodatno da podstakne interesovanje trejdera i korisnika za tokenom RECA. Sa svojim rastom na TON-u, Resistance Cat se takmiči sa drugim mrežama kao što su Base i Avalanche. Tako postaje sve važnije središte za meme tokene u digitalnom finansijskom svetu.

Posetite Pepe Unchained

(Telegraf.rs/PR)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Vesti

Bivši policajac izmišljao priče o trgovini decom da bi prikupio novac za svoju humanitarnu organizaciju

Published

on

By

Vreme čitanja: oko 4 min.

A. P.

A. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Adam Vajtington, osnivač Projekta za spasavanje dece (PRC), tvrdi da je spasao više od 700 mališana u zemljama poput Ugande, Kenije, Gambije i Filipina

BENIN Foto: Pixabay/artsysolomon

Bivši policajac koji tvrdi da je spasao na stotine dece od trgovaca ljudima lažirao je priče kako bi prikupio što više novca za svoju humanitarnu organizaciju, pokazala je istraga BBC.

Adam Vajtington, osnivač Projekta za spasavanje dece (PRC), tvrdi da je spasao više od 700 mališana u zemljama poput Ugande, Kenije, Gambije i Filipina.

Međutim, novinari BBC su istraživanjem utvrdili da neka od ove dece nikada nisu bila žrtve trgovine ljudima, dok su se prikupljala sredstva za njegovu humanitarnu organizaciju ponekad i pomoću slavnih ličnosti. Istvoremeno prikupljen novac nije uvek završavao kod onih kojima je bio potreban.

Istvoremeno, iz PRC su navode iz israge opisali kao “neosnovane, obmanjujuće i klevetničke”. Istraga pokazuje da je Vajtington, koji je britansko-australijski državljanin, obmanuo donatore na različite načine, uključujući prikupljanje sredstava za bebu koja je navodno spasena od trgovaca ljudima, a koja je zapravo sve vreme bila sa svojom majkom.

Majka, koja živi u siromaštvu, kaže da ona i njena ćerka nikada nisu dobile novac od PRC. Adam Vajtington je počeo da se bavi humanitarnim radom pre dve decenije, nakon što je napustio Metropoliten policiju. Osnovao je kompaniju za vraćanje dece iz inostranstvo od strane roditelja nakon sporova oko starateljstva, ali je kasnije skrenuo pažnju na decu koja su bila predmet trgovine ili zlostavljana.

On je preko društvenih mreža i PRC, prikupio 1,5 miliona pratilaca i privukao podršku slavnih ličnosti, zahvaljujući šokantnom i ponekad uznemirujućem sadržaju. Voditeljka Sem Feirs je postala ambasador PRC i prošlog septembra je išla u Ugandu kako bi se sastala sa decom bez roditelja.

Odande je ona pozvala milione svojih fanova da doniraju novac kako bi se izgradio prihvatni centar i pokrili troškovi. Tada je prikupljeno oko 175.000 dolara. Ubrzo nakon njenog apela na društvenim mrežama su se pojavile prve optužbe o izmišljenim pričama o trgovini decom. Istvoremeno polovina prikupljenog novca je poslat organizaciji “Nasmejmo decu” iz Ugande:

“Verujem da je druga polovina završila kod Vajtingtona i PRC. Radovi na izgradnji centra su zaustavljeni jer nije bilo dovoljno novca”, rekao je Aleksander Sembataja, prvi čovek organizacije “Nasmejmo decu”.

Oglasila se i Sem Feirs, navodeći da je “duboko pogođena” i da joj je “srce slomljeno” jer prikupljeni novac nije završio kod dece. Ona je ujedno i apelovala na Vajtingtona da “učini pravu stvar” i odmah oslobodi sredstva koja su toj deci preko neophodna.

Istovremeno PRC na svom internet sajtu navodi da sponzoriše 26 dece siročadi u Keniji, među kojima su i blizanci koji su navodno videli kako im trgovci ljudima masakriraju roditelje. Brigu o ovoj deci u udaljenom gradu u Keniji navodno je vodila mama Džejn. Kada je ekipa BBC došla tamo zatekla je Džejn Gori sa suprugom, ali u kući nije bilo nikakve dece. Njen sin Kupa Gori je bio direktor PRC u Keniji.

Na obližnjoj farmi pronađen je starac Džozef, čiji sinovi i unuka se na sajtu PRC vode kao siročići i beskućnici. Ništa od toga nije bilo istina.

“Srce me boli zbog toga što neko koristi fotografije moje dece da bi prikupio novac koji mi nikad nismo videli”, rekao je Džozef.

Druga izmišljena priča stiže iz Gambije, gde su dvojica begunaca na pjaci ostavila novorođenu bebu. Vajtinton je naveo da je usvojio novorođenče objavljujući fotografije bebe. Pokrenut je i program usvajanja kako bi beba bila prebačena u Veliku Britaniju. Influenserka Aleks Bets je pristala da usvoji bebu i pomogne u njenom dovođenju na ostrvo.

Ona je u matru 2023. bila u Gambiji i igrala se sa devojčicom Mirejom. Te fotografije i snimke videlo je preko 40 miliona ljudi. Po povratku u Britaniju Vajtington je od Aleks tražio da potpiše ugovor po kome ne sme ništa da iznosi o PRC u javnosti. Nije pristala na to i PRC je raskinuo sporazum sa njom o usvajanju bebe.

Istvoremeno iz PRC su optužili Aleks da eksploatiše decu i u javnosti je lažno optužili da je zavisnica od droge. Aleksa je na društvenom mrežama pronašla slike devojčice koja nije bila siroče nakon čea je iz PRC dobila izvinjenje. BBC je istražio da nije bilo nikakvog spasavanja novorođenčeta na pijaci i da Mireja nije siroče.

Ispostavilo se i da je dečji centar u Gambiji zapravo privatna kuča i da tamo nikada nije bolo dece siričadi. Vlasnik imanja Dejvid Bas rekao je da su ljudi iz PRC bili i sa du mu pomogli da popravi krov i uvede tekuću vodu. Pronađena je i devojčica Mireja koja živi sa majkom u obližnjem selu.

Vlasti u Gambiji su pokrenule istragu o Vajtingtonu navodeći da je prekršeno više zakon. Uprkos istrazi nije otkriveno ni gde je završio veži deo novca koje je PRC godinama sakupljao na osnovu lažnih tvrdnji. Adam Vajtington trenutno živi u Rusiji i odbio je da javno iznese svoju stranu priče.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Vesti

I danas veoma toplo, pred kraj dana lokalni pljuskovi sa grmljavinom: Maksimalna dnevna do 37°C

Published

on

By

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đorđe Đurić

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jutarnja temperatura od 16 do 27°C, maksimalna dnevna od 33 do 37°C

Vrućina u Beogradu Foto: Nikola Anđić

U Srbiji u četvrtak sunčano i veom toplo. Posle podne i pred kraj dana očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Ponegde se očekuje i pojava kratkotrajnih grmljavinskih nepogoda. Vetar slab do umeren, promenljivog smera. Jutarnja temperatura od 16 do 27°C, maksimalna dnevna od 33 do 37°C.

I u Beogradu u četvrtak sunčano i veoma toplo. Kasnije posle podne jači razvoj oblačnosti, na širem području grada lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, promenljivog smera.

Jutarnja temperatura 27°C, maksimalna dnevna 35 stepeni.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Vesti

Istoričar: Putinova nemilosrdna taktika da šalje ljude u “mašinu za mlevenje mesa” nateraće Kijev na pregovore

Published

on

By

Vreme čitanja: oko 2 min.

A. P.

A. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

“Lično verujem da će morati da dođe do neke vrste primirja gde će obe strane tvrditi da su pobedil”, naveo je britanski istoričar Džonatan Dimblebi, govoreći na književnom festivalu Bakston u Derbiširu

Avdiivka Ukrajina Avdijivka Foto: Tanjug/P

Ukrajina bi na kraju mogla biti prinuđena da prihvati pregovore o okončanju krvavog sukoba sa Rusijom, jer se njene rezerve vojnika smanjuju, dok neprijatelj zadržava sposobnost da ubaci još ljudi borbu, tvrdi poznati britanski istoričar Džonatan Dimblebi.

Kako je preneo Dailymail, Putinova nemilosrdna taktika da šalje ljude u “mašinu da mlevenje mesa”, kako se nazivaju ruski neprestani talasi na utvrđene ukrajinske položaje, mogla bi da primora na kraju Ukrajinu na pregovore.

Dimblebi je tri godine istraživao za svoju knjigu o uspehu SSSR u odbacivanju nacista 1944. godine čime je praktično rešen Drugi svetski rat.

“Mislim da se Ukrajinci suočavaju sa veoma teškim posledicama zbog sposobnosti Rusije da ubaci više ljudi u rat. Zapad će nastaviti da podržava Kijev sve dok želi da ubacuje resurse u podršku ali Ukrajinci će imati veliki problem sa smanjenjem resursa u smislu ljudi za borbu na frontu”, rekao je on.

Govoreći o svojoj novoj knjizi, “Kraj igre 1944: Kako je Staljin dobio rat” , Dimblebi je rekao da su novinari koji su intervjuisali mlade ljude u Ukrajini otkrili da, iako oni mrze Ruse zbog ono što radi, oni ipak ne žele da idu na front i bore se jer mogu da poginu u ratu koji izgleda ne mogu da dobiju.

“Lično verujem da će morati da dođe do neke vrste primirja gde će obe strane tvrditi da su pobedile”, dodao je Dimblebi, govoreći na književnom festivalu Bakston u Derbiširu.

Rekao je da bi to značilo “hapšenje ubistava”  i mogućnost izlaska iz toga u nešto mnogo zdravije i manje opasno. Dimblebi je rekao da je Rusija pokazala ogromnu oholost i vojnu nesposobnost, kada je ušla u rat pre dve godine, ali je istovremeno naučila mnogo i izgleda da je sapremna da se toga drži.

Iako veruje da je Vladimir Putin nemilosrdan kao Staljin u svojim naporima da vodi rat onoliko dugo koliko je potrebno, Dimblebi je dodao da ne veruje da će sukob u Ukrajini eskalirati do upotrebe nuklearnog oružja, uprkos pretnjama ruskog predsednika, jer su obe strane prestravljene od mogućih posledica.

On je rekao da je Putin bio u stanju da iskoristi ruski nacionalni ponos, osećanja protiv proširenja NATO i mržnju prema nacistima, koristeći primer kako se određene grupe u Ukrajini dive Stepanu Banderi, pristalici Hitlera, da bi podstakli javno raspoloženje u korist njegove ilegalne ratne kampanje.

“To su faktori koji su veoma važni za razumevanje toga kako je Putin uspeo ovo da uradi uz tako malo neslaganja u domaćoj javnosti”, zaključio je istoričar.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.