5 nesvakidašnjih primera enterijera koji ističu umetnost

Veoma je bitno da prostor u kom živimo prilagodimo svojim potrebama i učinimo ga prohodnim i praktičnim, ali je, takođe, važno da ga oplemenimo, a to se postiže dodavanjem boja, dekorativnih elemenata, biljaka, fotografija i umetnosti. Naš intimni prostor treba da predstavlja naše utočište, beg od svakodnevnih dešavanja, pa je neophodno da se u njemu osećamo prijatno i spokojno.

Izdvojili smo nekoliko enterijera koji su dizajnirani tako da ističu umetnost, odnosno, prikažu umetničke kolekcije vlasnika. Svaki od ovih enterijera odiše posebnim stilom, a pojedini se mogu pohvaliti i minimalnim uređenjem nalik galeriji, dok drugi podržavaju ispunjen i eklektičan izgled koji akcentuje izložene predmete. Predstavljeni enterijeri su stvoreni za vizuelne entuzijaste i pružaju inspiraciju dizajnerima koji su u potrazi za originalnim i nesvakidašnjim.

Turners Studio, Velika Britanija (Rodić Davidson Architects)

Rodić Davidson arhitekte su dva umetnička ateljea u Londonu transformisale u porodični dom ispunjen eklektičnim nameštajem i umetničkom kolekcijom klijenta. Dom spaja zidove od bele opeke sa ogromnim praznim zidovima prekrivenim umetnošću. Krov sa kosim staklom omogućava svetlosti da se filtrira u otvoreni dnevni boravak obezbeđujući svetao i prozračan prostor.

Windward House, Velika Britanija (Alison Brooks Architects)

Arhitekte su dodale proširenje džordžijanskoj seoskoj kući kako bi je pretvorile u galerijski prostor dvostruke visine. Umetnička zbirka klijenta izložena je na zidovima proširenja i unutar brojnih niša dizajniranih da čuvaju određene eksponate. Mini-galerija sa 100 malih radova integrisana je u glavno stepenište kuće.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Džumhur zaustavljen, Konjuh na korak do glavnog žreba USO – Sportklub

Read Next

Ovi poznati holivudski parovi su svoje romanse započeli na filmskim setovima, a neki od njih su i danas zajedno