5 grešaka u vezi koje svi pravimo – WANNABE MAGAZINE

Uopšte nije lako biti u ozbiljnoj vezi, zato što je to nešto na čemu treba raditi. Pored toga što ste u vezi sa tom osobom, morate biti i u konekciji sa samim sobom. I svi vaši lični problemi i problemi vašeg partnera će se preneti na odnos ukoliko se ne rešavaju.

Sasvim je normalno da pravite greške u vezi, svi to radimo. Te greške najčešće pravimo nesvesno, a nekada ni ne uviđamo da su to greške, zato što se takvi šabloni ponašanja prenose sa generacije na generaciju.

Uvek morate da pobedite u svađi

Jedna od najgorih stvari koju možete učiniti u vezi jeste da ste u svađi uvek koncentrisani na to da pobedite. Trudite se da dajete što bolje argumente kako biste porazili svog protivnika. Stvar je u tome što vaš parnter nije vaš neprijatelj, iako ga možda u tom trenutku tako doživljavate.

Ne dobijate ništa time što ste pobedili u svađi. Moguće je da ćete se na trenutak osetiti ponosno jer ste u pravu, ali to će napraviti još veći problem u vašoj vezi i može dovesti i do njenog završetka.

Kada je jedan pobednik u raspravi, onda niko nije pobednik. Veza ne treba da se gradi na nečijim pobedama i na tome da je u vezi neko “glavni”. Stubovi veze su ljubav, prijateljstvo, razumevanje, prihvatanje i kompromis.

Ne postavljate granice jedno drugom

Iako ste u vezi, sasvim je u redu ako želite da neko vreme provedete sami. To što ste u vezi ne znači da treba zajedno da provodite ceo dan svaki dan.

Ne treba da osećate grižu savest kada izlazite sa prijateljicama, ili odete na putovanje sa nekim drugim. Granice se odnose i na to da imate razumevanja za potrebe jedno drugog i da te potrebe poštujete. To što ste u vezi ne znači da ste dva tela i jedna duša. I dalje ste samostalna ličnost koja ima svoj život.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Gvardiola: Oni su odličan tim, verujte razlika nije 5:0 – Sportklub

Read Next

Šta nam to donosi prelazak planete sreće u znak Riba? – WANNABE MAGAZINE