• January 23, 2022

5 girl power uloga Reese Witherspoon koje je igrala onda kad to niko nije želeo

Nakon što je završila sa snimanjem druge sezone serije The Morning Show, Reese Witherspoon tek očekuju projekti s kojima će se pozabaviti. Glumica je utabala put za sebe, kao i za svoje holivudske koleginice, zaigravši u nizu provokativnih narativa o jakim ženama u trenutku kad su glavne ženske uloge praktično bile pred izumiranjem. Iako je Elle Woods u komediji Legally Blonde njena najikoničnija uloga do sada, Witherspoon je tumačila veliki broj intrigantnih rola koje su nas navele da se zapitamo da li je volimo ili je “mrzimo do bola”. Predstavljamo vam pojedine njene najpamtljivije performanse u toku godina, kao i to na koji način likovi koje je do sada tumačila prkose stereotipima u vezi sa majčinstvom, intelektom i putovanjem ka mentalnom isceljenju.

Wild

Nakon što Witherspoon godinama nije bila pretendentkinja za filmske nagrade, otkad je dobila Oscara 2006, vratila se neprepoznatljivija nego ikad u ovoj odličnoj adaptaciji autobiografskog romana Cheryl Strayed. U filmu Wild, Strayed (koju, naravno, igra Witherspoon) upravo je izgubila majku i gleda kako joj se brak urušava pred očima. Bez ikakve nade za pozitivnim ishodom, ona donosi hrabru odluku da samostalno prepešači hiljadu milja po divljni Severne Amerike. Ono što se primarno čini nemogućom idejom, postaje životno iskustvo koje pospešuje Strayedino mentalno ozdravljenje.

[embedded content]

[embedded content]

Legally Blonde

Prošlo je 20 godina od premijere filma Legally Blonde, ali njegov uticaj nastavlja da ga drži na must-see listama romantičnih komedija. Ono što je trebalo da bude cheesy premisa o plavuši koja pohađa Harvard kako bi povratila dečka – postalo je stub za osnaživanje žena. Elle Woods možda izgleda naivno u svojim ružičastim autfitima i čivavom ispod ruke, ali ne preza od toga da svima pokaže da nisu u pravu, jer ona poseduje kapacitet da postane advokatica. Witherspoon je u svoj lik unela toliko šarma i harizme da je nemoguće da za nju ne navijate uprkos predrasudama na koje naleće. Nije ni čudo što će Legally Blonde dobiti i treći deo u maju 2022. godine.

[embedded content]

[embedded content]

Mud

Pre premijere filma Wild, Reese Witherspoon je dobila šansu da gledaocima još jednom pokaže kako raspolaže neverovatnim talentom i u manje glamuroznim scenarijima. U Mud tumači damu u nevolji zvanu Juniper. Nakon što Mud (Matthew McConaughey) ubija čoveka koji je prouzrokovao da Juniper izgubi bebu, on postaje begunac kad porodica usmrćenog pokušava da ga uhvati. Iako Reese ne dobija mnogo prostora da prikaže dubinu svoje junakinje, svedoci smo njene volje da prevaziđe svu tragediju sa kojom se susreće sa velikom otpornošću.

[embedded content]

[embedded content]

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Najbolji i najgori dejting saveti koje treba da uzmete u obzir

Read Next

Smena sunca i oblaka, posle podne kiša i sneg