10 serija koje možete da bindžujete ovog leta – WANNABE MAGAZINE

Bukvalno smo preplavljeni serijama na raznim striming platformama, pa često ne možemo da se odlučimo šta sledeće da gledamo. A kad se konačno odlučimo – umemo da provedemo sate i sate pred ekranom, nestrpljivo iščekujući šta će sledeće da se desi našim omiljenim junacima. Od drama i komedija do SF i trilera – izbor je nepregledan, pa smo iz tog razloga izdvojili 10 serija koje možete bindžovati ovog leta.

Stranger Things

Ok, nemoguće je da ova lista prođe bez serije koja je osvojila svet još 2016. godine, a i danas drži jednaku popularnost. Prvi deo četvrte sezone je premijerno prikazan na Netflixu 27. maja, dok nas drugi deo očekuje 1. jula. Mi smo prvi deo četvrte sezone već odgledali i mislimo da je još bolji od treće sezone. Uživali smo. Naša omiljena tinejdžerska ekipa iz mesta Hokins, Indijana, delimično je rastavljena, ali se opet svi zajedno bore protiv nove pretnje iz Upside Down dimenzije. Ne želimo mnogo da vam odajemo, ali možemo reći da Nikola Đuričko igra vrlo bitnu ulogu i neprestano deli scene sa Winonom Ryder. Koliko je to kul… 

[embedded content]

[embedded content]

Only Murders in the Building

Selena Gomez, Steve Martin i Martin Short se vraćaju u drugoj sezoni ove komične misterije. Oni su komšije koje spaja opsesija prema true crime podkastu. Nakon sumnjive smrti u njihovoj prestižnoj Upper West Side zgradi, oni odlučuju da pokrenu svoj podkast o istrazi čiji je ishod policija proglasila samoubistvom. U novoj sezoni očekujemo još peripetija jer će nesvakidašnji trio pokušati da reši još jedno ubistvo. Premijera druge sezone je zakazana za 28. jun na Hulu striming platformi.

[embedded content]

[embedded content]

Ms. Marvel

Poslednjih godina se više pažnje posvećuje i ženskim superherojima, pa dobijamo i Marvelove serije koje detaljnije prate njihov duhovni razvoj i prihvatanje novostečenih moći. Jedna od njih je i Kamala Khan, tinejdžerka koja je prvenstveno samo maštoviti fan superheroja, a posebno Captain Marvel. Kamala nije popularna u školi, a ponekad ni kod kuće – i to se nastavlja sve dok ne razvije svoje supermoći. Premijera prve epizode je održana 8. juna na Disney+, i sedmično ćemo dobijati po epizodu sve do 13. jula.  

[embedded content]

[embedded content]

The Umbrella Academy

Mnogo superheroja ove letnje sezone. Ova neobična ekipa natprirodnih moći je putovala kroz vreme u drugoj sezoni kako bi spasila svet, pa se potom vratila u sadašnjost kako bi saznala da se njihov timeline promenio. Sad moraju da se suoče sa alternativnim članovima Sparrow akademije. Pratiti avanture ove usvojene braće i sestara (svako sa drugačijim moćima) uvek je svojevrsna poslastica, pa željno iščekujemo njihove nove bizarne poduhvate – od 22. juna na Netflixu.

[embedded content]

[embedded content]

Hacks

Čini nam se da se nedovoljno govori o ovoj seriji koja ima najviše ocene – i od gledalaca i od kritičara, a dobila je i brojne nagrade, kao što su Golden Globe i Primetime Emmy, a prati profesionalni odnos između mlade književnice komedije i legendarne stand-up komičarke. Stand-up diva Deborah Vance mora da osmisli novu tačku kako ne bi izgubila posao u Palmetto kazinu, dok mlada Ava ne može da nađe posao zbog neosetljivog tvita koji joj je uništio reputaciju, pa je svi doživljavaju kao egocentričnu i arogantnu osobu. Spletom okolnosti, njih dve počinju da rade zajedno… Druga sezona je od 12. maja dostupna na striming platformi HBO Max.

[embedded content]

[embedded content]

Love, Victor

U prvoj sezoni smo upoznali novog đaka Creekwood srednje škole – Victora, koji se suočava sa izazovima zbog svoje seksualne orijentacije – i u školi, i kod kuće. On se za pomoć obraća Simonu – kog igra Nick Robinson kog smo upoznali u filmu Love, Simon, koji je ujedno producent i narator serije Love, Victor. Druga sezona se bavi posledicama Victorovog autovanja, dok ulazi u novi svet zajedno sa svojim prijateljima, ujedno se boreći sa turbulencijama u vezi sa Benjijem – koje nastaju zbog Victorove porodice, kao i nove potencijalne simpatije. Serija je 15. juna dostupna na Hulu/Disney+. 

[embedded content]

[embedded content]

The Sandman

Fantasy-horor strip klasik Neila Gaimana konačno dobija svoju live-action adaptaciju, budući da se na njemu radilo poslednjih deset godina. Godine 1916, Morpheus, kralj snova i jedan od članova sedmočlane porodice Endless, zarobljen je u toku okultnog rituala. Nakon zatočeništva od 105 godina, Morpheus beži i pokušava da ponovo uspostavi red u The Dreaming kraljevstvu. Premijera prve sezone je zakazana za 5. avgust na Netflixu.

[embedded content]

[embedded content]

She-Hulk: Attorney at Law

Ovo će biti prvi MCU komični sitkom, a prati advokaticu Jennifer Walters, rođaku naučnika Brucea Bannera – Hulka, koja se, takođe, pretvara u svoju krupniju i zeleniju verziju. Očekujte duhovite superherojske priče iz sudnice, kao i povratak likova kao što su, pored Bannera, Abomination (Tim Roth) i Wong (Benedict Wong). Premijera je zakazana za 17. avgust na Disney+.

[embedded content]

[embedded content]

Game of Thrones: House of Dragon

Nakon lošeg finala poslednje sezone planetarno popularne serije Game of Thrones, niko je više nije pomenuo. Fanovi su toliko bili razočarani da su brže-bolje želeli da je u potpunosti zaborave, a danas kad se pomene – svakome se na licu vidi crta razočaranja. Međutim, izgleda da HBO želi da se iskupi, pa je kreirao i House of Dragon, prikvel o slavnoj kući Targaryen i njihovim zmajevima, kao i o građanskom ratu koji ju je uništio – što ima sjajan potencijal. Premijera je zakazana za 21. avgust na HBO Max.

[embedded content]

[embedded content]

The Staircase

Ovo je američka true crime mini-serija zasnovana na istoimenoj dokumentarnoj seriji Jean-Xaviera de Lestradea, a prati Michaela Petersona (Colin Firth), pisca krimi romana koji je optužen za ubistvo svoje supruge Kathleen (Toni Collette), koja je pronađena mrtva na dnu stepenice njihovog doma. Kako se istraga nastavlja, cela porodica je upada u turbulentnu pravnu bitku, dok se francuski dokumentarni tim istovremeno interesuje za ovu misteriju. Serija je od 5. maja dostupna na HBO Max.

[embedded content]

[embedded content]

Naslovna fotografija: instagram.com/we_love_colinfirth

Dušan Veselinović

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Jan Kosi prvo pojačanje Cedevita Olimpije – Sportklub

Read Next

Koji su benefiti čaja od ruzmarina po vašu kosu? – WANNABE MAGAZINE