• January 23, 2022

10 razloga zašto još niste našli pravu osobu

Dok svi oko vas već uveliko plove vodama zajedničkog i porodičnog života, vi još uvek živite neopterećeni odgovornostima „odraslih“ i počinjete i sami sebe da doživljavate kao prestarelog tinejdžera. Jeste slobodni i zadovoljni mnogim aspektima života, koje vam baš ta sloboda omogućava, ali ste sami. Dobro izgledate, pametn ste, imate bliske prijatelje i širi društveni krug zanimljivih i uglednih poznanika, krećete se, viđeni ste. Ali, nekako, nikako vam ne ide da nađete nekog ko vam odgovara. Ovo mogu biti pravi razlozi zašto je to tako. 

Još uvek tražite sebe

Drugi su možda pronašli sebe, ali možda nisu imali toliko posla sa traženjem – a vi kopate po sopstvenim dubinama i mrakovima i iskopavate svašta. I to traje. Možda upravo pravite zaokret u karijeri, ili razmišljate o preseljenju, ili stalno putujete i tragate za avanturama, tražite duhovnost i smisao života…  

Stalno se menjate 

Možda vam drugi prebacuju da ste nestalni, a vi ste zapravo fluidni. Vaše potrebe, interesovanja i želje nisu u okviru priznatih standarda. Vi stalno menjate svoj izgled (frizuru, težinu, način oblačenja), poslove kojima se bavite, životni stil, ljude sa kojima se družite, duhovne prakse kojima se posvećujete, hobije, zemlje i gradove. Niste još sreli nekog ko je tako dinamičan kao vi – ili jeste, ali takvi ljudi su isto kao i vi nevezani za vreme i posao i spremni da svakog časa „dignu sidro“. 

Imali ste dovoljno loših iskustava 

Jedno, ali traumatično, ili niz propalih veza, koje su uglavnom započinjale i završavale se na isti način – kako god, dosta vam je toga. Ne uspevate da sagledate u čemu je problem, da razrešite svoj obrazac ponašanja, ili ne želite da ga menjate i želite da ljubav i strast doživljavate onako kako ih doživljavate, ali u tome nema ni trajnosti, ni sreće, ni stabilnosti i vi ste na pauzi. Možda već godinama. 

Još uvek niste preboleli bivšu ljubav 

Možda ste imali ljubav svog života i izgubili je. I pošto niste spremni da se obavežete iz nekih drugih, praktičnih i životnih razloga, osim iz prave i duboke ljubavi, radije ostajete sami. Znajte da je to u redu. Važno je da ste doživeli ljubav i možete zbog toga da budete zahvalni. Mnogi prožive čitave živote ne upoznavši tu dubinu posvećenosti i osećanja. 

Ne znate šta tačno hoćete 

Teško je priznati sebi da ne znate šta želite, ali to je verovatno tačno. Možda ne možete da prihvatite sopstvene potrebe, zato što se toliko razlikuju od svega standardnog. Možda ne želite običnu, normalnu vezu, ne želite da živite sa nekim, ili ne želite samo jednog partnera. Morate biti potpuno pošteni prema sebi i sagledati svoje ljubavne kapacitete i potrebe, da biste definisali šta je ono što želite. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

KHL: CSKA nastavlja da štuca, Bars slavio u Moskvi – Sportklub

Read Next

Kako da smanjite alkohol i zaista uživate u njemu