10 feel-good filmova kojima se uvek rado vraćamo – WANNABE MAGAZINE

Imali ste loš dan, a možda i lošu sedmicu, ili čak lošu godinu? Želite da se od toga otrgnete, pa birate jedan od najjednostavnijih vidova “terapije”, a to je gledanje filmova. Ipak, ponekad niste raspoloženi da gledate baš “najbolje filmove svih vremena”. Apsolutno nema ničeg lošeg u kinematografskim remek-delima kao što su Citizen Kane, Vertigo ili 2001: A Space Odyssey, ali ova ostvarenja vam neće podići raspoloženje. Potrebni su vam feel-good filmovi, koji su i napravljeni kako bi pozitivno uticali na svačije raspoloženje. S tim na umu, izdvojili smo nekolicinu takvih – jer prenose poruke ljubavi, brižnosti i nade za bolje sutra. Nesumnjivo je da ćete imati osmeh na licu i kad započne završna špica…

Clueless (1995)

Budimo iskreni, Clueless je jedna od najboljih teen komedija devedesetih. Pun šarma i rečenica koje se i danas citiraju u svakodnevnom govoru, Clueless je bio revolucionaran kad se pojavio – što zbog prikaza “stresnog” života privilegovanih američkih srednjoškolaca – što zbog iconic modnih momenata (koji se i danas neretko mogu primetiti na maskenbalima) i maestralno odigranih uloga na čelu sa harizmatičnom i samouverenom Aliciom Silverstone, nesigurnom ali dopadljivom Brittany Murphy i večito komičnim Paulom Ruddom. Iako na prvi pogled deluje površno, film je, zapravo, pun duše. Govori o značaju prijateljstva, lepih reči i dobrih dela, pa nema sumnje da će vas inspirisati da i vi učinite dobro delo – bez očekivanja nečega zauzvrat.

[embedded content]

[embedded content]

School of Rock (2003)

Svaki put kad odgledamo ovaj film – ne samo što nas ostavi s osmehom na licu, već ne možemo da prestanemo da pevamo numeru iz završne scene. The School of Rock pleni optimizmom, šarmom, dovitljivošću i iskonskim humorom, a u tome prvenstveno uspeva jer ga predvode komičari Jack Black i Joan Cusack, kao i čitav niz nesvakidašnje dece koja su uspela da svoje uloge odigraju na najbolji mogući način. Malo je porodičnih komedija koje su ovako dobro napisane i muzički savršeno prilagođene kao što je School of Rock, koja je puna catchy, originalnih numera koje je čine nezvaničnim mjuziklom svog vremena.

[embedded content]

[embedded content]

Singin in the Rain (1952)

Zlatno doba Holivuda će zauvek predstavljati svojevrsno blago feel-good filmova. Bez fensi vizuelnih efekata koji predstavljaju neizostavni deo skoro svakog filma današnjice, classic ostvarenja ovog perioda su se u potpunosti oslanjala na priču i junake, što je kao rezultat imalo intimno iskustvo u kom gledaoci i danas uživaju. Uz velikane glumišta kao što su Gene Kelly i Debbie Reynolds, Singin in the Rain je zabavan, spektakularan mjuzikl pun scena koje se i danas rekreiraju. Kao što i naziv kaže – želećete da pevate i plešete na otvorenom sledeći put kad padne kiša.

[embedded content]

[embedded content]

Harry Potter and the Philosopher‘s Stone (2001)

Ceo svet je zaposela Harry Potter manija kad se početkom 21. veka pojavio prvi deo filmske franšize o hrabrom čarobnjaku – dečaku koji je preživeo. To uopšte nije čudno, jer je film zadivljujuć i omamljujuć – i to s velikim razlozima koji uključuju nesvakidašnju avanturu punu nade i fantazije, iskrenu i optimističnu priču o početku neraskidivog prijateljstva, kao i očaravajuću muziku. Budite oprezni – jer ako pogledate prvi deo – imaćete veliki poriv da bindžujete celu franšizu u jednom danu.

[embedded content]

[embedded content]

Love Actually (2003)

Jasno nam je da je Love Actually suviše corny i sentimentalan, ali u tome i leži njegova planetarna dopadljivost. Ovo je ultimativna romantična komedija prepuna poznatih filmskih imena, ali i ultimativni božićni film koji predstavlja šarmantnu smesu koja će vam nesumnjivo podići raspoloženje – i to za nekoliko stupnjeva. Možda će vas inspirisati da se javite bivšoj ljubavi ili da simpatiju konačno pozovete na dejt.

[embedded content]

[embedded content]

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Kecmanović izbacio Sonega za četvrtfinale u Riju – Sportklub

Read Next

Već znamo za stil francuskih devojaka, a ovo je stil francuskih žena – WANNABE MAGAZINE