• February 28, 2024

Три године МГТВ, телевизије коју су направили математичари

Бројке, формуле, компјутере, ученици Математичке гимназије заменили су камером, студијом, монтажом, У МГ Квизу се током године такмиче представници одељења. Најбоље одељење се на крају године у финалу такмичи са професорима.

Игњат Маринковић, сниматељ МГТВ, каже да је његов брат био члан екипе телевизије.

“Он ме је мало убедио да почнем ту мало да се трудим, и неки од првих изазова били су организација, и смишљање самог снимања. У почетку, нисмо били толико увежбани што се тиче емисија, ако погледате старе емисије квиза, у односу на нове, ту смо јако мењали”, указује Маринковић.

Идеја о оснивању потекла је од Светлана Јакшић, која је и супервизор у екипи МГТВ.

У почетку је 20 ученика, углавном матураната, правило две емисије. Сада су поред Квиза ту и “МГ Поткаст” и “МГ Породица” – емисије у којима се представљају занимљиве приче ученика, родитеља, професора.

Организатор Димитрије Момић каже да је са другарицом из одељења, која је радила на МГТВ, причао да је то добро искуство и како се свашта ново научи.

“Мени је то била занимљива идеја и ја сам одлучио да се прикључим, и од тада могу да кажем да сам постао незаменљив члан екипе, главни организатор који организује сва снимања”, истиче Момић.

Телевизији су стигле и прве донације – један бивши ученик је купио климу за студио, а други је послао 20 евра, да се екипа почасти.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 5. do 7. januara

Read Next

Dinamo ne spava na tržištu: Zagrepčani naciljali igrača Fiorentine