• February 27, 2024

Српска асоцијација менаџера доделила награде, Небојша Матић менаџер године

Српска асоцијација менаџера броји 540 чланова. Вечерас су половину званица чиниле жене. У пословима вођења компанија доказују да су и више него равноправне са мушким колегама. Асоцијација их охрабрује да буду више присутне у јавности.

Секретар Српске асоцијације менаџера Јелена Булатовић каже да су жене и иначе одговорније, и да има много мање проневера које чине жене.

“Због те велике одговорности, жене ће ретко прихватити да гостују негде или учествују на панелима, да буду прво лице фирме ако не сматрају да су довољно оснажене”, истиче Булатовићева.

Корона, сукоб у Украјини, а затим поскупљења енергената и хране били су изазови у протекле две године и за светску али и домаћу економију.

Изазови су део посла, па су српски менаџери преузели слоган “Одговорни за будућност”.

Да би имали предвидљиву будућност, регион мора да има мир и политичку стабилност.

“Предвидивост и стабилност су предуслови за сваки развој. Имали смо инфлацију, која је у протекла два месеца, према статистичким подацима, пада. Морамо да сачекамо дужи период да извучемо закључке, али каматне стопе су јако високе у претходном периоду, што утиче на нове инвестиције, кредитно задуживање привредних субјеката, тако да ће привреда идуће године бити конзервативнија”, каже председник Српске асоцијације менаџера Михајло Јанковић.

Свечаност су увеличали и менаџери из региона, који постаје познат по све значајнијим фирмама.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Жена којој је привремено забрањено да абортира, напустила Тексас

Read Next

Tvojih 5 minuta, nečiji je život: Dobrovoljno davanje krvi u 4 grada u Srbiji