Connect with us

Novosti

Светско такмичење елитних специјалаца у Дубаију – како су се показали САЈ, Кобре и Жандармерија

Published

on

Након спектакуларног отварања, уследио је први такмичарски дан, овога пута – по мраку. Под рефлекторима, елитни специјалци пролазе полигон који је симулација талачке ситуације. Под пуним оптерећењем морају бити прецизни – најпре снајпериста, а затим и упадни тим.

На крају првог дана екипа Жандармерије заузела је девето место, “Кобре” тридесет седмо, док су припадници САЈ-а били четрнаести, уз понављање полигона.

Мали пех, у једној од соба није била постављена мета

Неђељко Голе, капитен екипе Специјалне антитерористичке јединице каже да су јуче имали један мали пех, ришут, где у једној од соба није била постављена мета.

“Данас су момци дали свој максимум, као и наредних дана. Надам се да ћемо дати све од себе да Србију, МУП и САЈ представимо у најбољем светлу”, додаје Голе.

Најбоље резултате остварила Жандармерија

После два такмичарска дана, од екипа из Србије најбоље резултате остварила је Жандармерија, налазе се у првих 10 екипа.

“Задовољни смо временом које смо остварили, такмичење је доста напредовало у односу на прошлу годину, што се може видети кроз времена које остварују екипе, које су много много брже у односу на прошлу годину. Атмосфера у тиму је одлична, сви смо задовољни резултатима и једва чекамо следећи дан да покажемо шта смо радили у претходном времену”, истиче Вук Гатарић из Жандармерије.

Пенали за сваки погрешан корак

Капетан корвете Игор Игњатовић, капитен екипе Одреда војне полиције специјалне намене “Кобре”, наводи да су полигони и такмичење захтевни и да има много динамике.

“Трудимо се да остваримо што боље резултате, иако су још увек неки стејџеви за нас мала непознаница. Специфично је то што мора да се води рачуна о мерама безбедности током савлађивања свих препрека којих има много, а у исто време мораш да водиш рачуна да будеш јако прецизан, јер се добијају пенали за сваки погрешан корак”, објашњава Игњатовић.

Уведене су и новине

У овогодишње такмичење уведене су и новине – први пут је отворено за јавност, а првих десет тимова укупно добија 260 хиљада долара.

Мајор др Абдула Ел Шаик, портпарол полиције Дубаија каже да је ове године присутан велики број посетилаца који бодре своје тимове.

“То показује жељу публике да учествује у оваквим догађајима. Уз то, имамо додатне садржаје како бисмо подстакли људе да дођу у што већем броју. Један од начина је и турнир у игрицама за младе. Циљ нам је да у будућности повећамо број тимова из целог света, како би делили своја искуства и знања”, додаје Ел Шаик.

Није први пут да се тимови из Србије опробају у пустињи

Овогодишње такмичење није први пут да се тимови из Србије опробају у пустињи.

САЈ учествује од првог такмичења 2019. године, а најбољи резултат су остварили прошле, када су били четврти.

Жандармерија је прошле године учествовала први пут и била је 22.

“Кобре” су се опробале 2020. године, када су били седамнаести.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Novosti

Ванредна ситуација на територији општине Владичин Хан због обилне кише

Published

on

By

Припадници Ватрогасно-спасиличаких јединица Владичин Хан интервенисали су на седам црпљења воде, а током тих акција је учествовало осам ватрогасаца-спасилаца који су користили две пумпе, саопштио је МУП.

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП током дана интервенисали су и на помоћи становништву на црпљењу воде у Краљеву из гаражних просторија и дворишта, у Панчеву на неколико локација, у Пироту општина Бабушница на испумпавању воде из дворишта и штале, и у Чачку поред фирме Хидрокомерц у Лучанима, у Сокобањи из подрумских просторија туристичке организације. 

Од јуче, од почетка првих падавина, припадници Сектора за ванредне ситуације МУП евакуисали су укупно девет особа – три у Ужицу, пет у Новом Пазару, једну у Врању. 

Били су ангажовани и на 56 акција испумпавања воде – 17 у Новом Пазару, 19 у Шапцу, два у Ужицу, 11 у Врању, једном у Сокобањи, два у Краљеву, два у Панчеву, једном у Пироту и једном у Чачку. 

Такође, припадници Сектора за ванредне ситуације МУП су били ангажовани и на пет интервенција уклањања палих стабала – једној у Сомбору, две у Бачу, једној у Беочину и једној у Новом Саду. 

На 67 интервенција ангажовано је укупно 133 ватрогасца-спасиоца са 57 возила и 54 ватрогасних пумпи.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Novosti

Осумњичен да је прао новац, у стану пронађено 214.000 евра

Published

on

By

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са тужилаштвом, ухапсили су Б. П. због постојања основа сумње да је извршио кривична дела прање новца и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је код осумњиченог и приликом претреса стана у ком непријављено борави пронашла око 214.000 евра, три пиштоља и већу количину припадајуће муниције.

Б. П. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Novosti

Угашен пожар код трафо-станице у Новом Саду

Published

on

By

Електродистрибуција Србије саопштила је вечерас да је услед јаког невремена и атмосферског пражњења у Новом Саду избио пожар на бараци поред објекта трафо-станице Лиман 1 и због тога је Огранак Електродистрибуције Нови Сад превентивно искључио наведену трафо станицу.

Корисници који су остали без електричне енергије сукцесивно су снабдевени из алтернативних праваца.

После брзе интевенције ватрогасаца пожар је угашен, наводи се у саопштењу Електродистрибуције Србије.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.