• February 27, 2024

РИК одбацио више десетина приговора коалиције Национално окупљање

Велики број приговора били су везани за гласање у Зрењанину, а односили су се на то да коверте које су враћене са гласања на бирачком месту наводно нису биле довољно залепљене, да не постоји записник са бирачког места, да је уместо гласача Зорана Аћимовића гласао неко други и слично. Све приговоре РИК је одбио као неосноване.

Одбијени су приговори те коалиције, као неосновани, против решења Општинске изборне комисије Кањижа на бирачком месту 16, а коалиција Национално окупљање тражила је поништавање избора на том гласачком месту и поновно гласање.

Коалиција “Милица Ђурђевић-Стаменковски, Бошко Обрадовић, Национално окупљање – Државотворна снага” затражила је поништавање гласања на бирачком месту број 4 у Беочину и поновно гласање зато што је наводно бирач Симић Миленко био спречен да гласа, јер је претходно друго лице са истим именом и презименом гласало.

И тај приговор одбијен је као неоснован, као и примедба коалиције Национално окупљање на гласање на бирачком место број 8 у Беочину јер су, како су навели, гласачи користили мобилне телефоне за фотографисање листића док су гласали.

Коалиција Национално окупљање поднела је приговор против решења Општинске изборне комисије Бечеј због гласања на бирачком месту број 4, где су тврдили да прилог са примедбама није приложен уз записник и није објављен на сајту РИК, као и против Решења Изборне комисије градске општине Обреновац на гласање на бирачком месту 20, али је РИК констатовао да на тим бирачким местима није било неправилности.

Такође, РИК је одбацио примедбе коалиције Национално окупљање на бирачком месту 11 у Крупњу, где, како су тврдили у тој коалицији, прилог са примедбама није био приложен уз записник о раду бирачког одбора.

Коалиција Национално окупљање тражила је поништавање гласања на бирачком месту 52 у Шапцу, зато што је, како трвде, више лица стајало иза паравана на том бирачком месту и договарало се, чиме је, како су навели, нарушена тајност гласања. И та примедба одбачена је као неоснована.

Такође, та коалиција приложила је и приговор за бирачко место број 10 у Кули, јер прилог са примедбом није био приложен уз Записник, па се не могу утврдити резултати гласања.

Тај приговор је одбијен као неоснован, као и приговор те коалиције на бирачко место 27 у Кули, Сивац, где је приговор поднет јер је уместо гласача Радивоја Бујишића, који није био у стању да гласа, гласала његова супруга.

Национално окупљање затражило је поништавање гласања на бирачком месту 40 у Кули, јер прилог са примедбама није био приложен уз записник и није објављен на сајту РИК-а. Примедба је одбијена као неоснована.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Za najlepšu kosu u 2024: Pronašli smo idealan poklon kojim možete da častite sebe ili obradujete drage žene za praznike

Read Next

Амбасадор Хил пожелео срећну Нову годину грађанима Србије